lørdag 29. desember 2018

Julefeiring 2018, del 2

Andre juledag er det tradisjon å møtes og spise rester fra julemiddagen, men med ny påfylling av tilbehør. Slik også i år, dermed samlet vi oss på Kolsås igjen. Mens middagen ble gjort klar, slo man av en prat på kjøkkenet eller i kjøkkenkroken. Janis holdt seg i nærheten med noe å leke med.

Søskenbarn venter på middagen
Noen i kjøkkenkroken
Så vil Janis leke

Denne dagen ble bordet snudd på en mer praktisk måte. Nå tok alle plass, og reprise av julemiddagen kunne starte. Pinnekjøttet og annen julemat smakte meget godt. Det ble en hyggelig andre juledag.

Bordet klart
En hyggelig 2. juledag

Det har vært en hvit jul, snøen har ligget stabilt, men det har ikke kommet mer snø heldigvis, men torsdag som var tredje juledag var det skyet vær, og snøen har sunket sammen, og nå var det glatt på gangveiene.

Hvit jul
Torsdag var grått vær

Da jeg hentet posten på torsdag, lå en konvolutt i postkassen. Jeg åpnet den og der lå en julehilsen fra Kristian og familien som bor på Hareid, jeg er tante til Kristian. På kortet er bilder av familien og det er alltid kjekt å se hvordan barna vokser til. Alltid hyggelig å få julehilsen.

Julehilsen fra Hareid

I går på fredag var siste selskapet i jula 2018, det var hos familie som bor kun noen minutter med bil fra der jeg bor. Ikke alle kunne møte, for en var reist tilbake til jobb, og en var på jobb. Noen må holde hjulene i gang. Juletreet stod fint pyntet og tok seg ut. Legg merke til de tre bildene på veggen på andre bilde under, de har fruen i huset tatt selv, hun har flere steder i huset slike bilder. Hun er en kunstner på området med blikk for foto.

Juletreet
Jul i stua, og foto
på veggen.

Denne kvelden ble det servert kalkun med alt tilbehør. Det smakte nydelig. Senere ble det kaffe og kaker og prat rundt bordet. Mange interessante tema ble diskutert. Det ble en hyggelig kveld. Dette var slutten på juleselskapene 2018. Nå står et nytt år og venter rett rundt hjørnet. Noen av oss skal møtes nyttårsaften.

Bordet klart
Middagen klar
Så kaffe og kaker
Jeg avslutter med en dessert

Neste blogg onsdag 2. januar. 

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar