lørdag 15. desember 2018

Desember i gang, 2018

Da er vi i gang med desember og siste måned i året. Snart skal vi starte på første måned i et nytt år januar. I den romerske kalenderen var mars den første måneden i året, men senere ble januar og februar føyd til. Det er flere ting som symboliserer desember.

Juletre
Lys

I den norske og danske almanakken er desember kalt for kristmåned, men i den svenske almanakken er desember kalt for julemåned. Det er nok forberedelsene til julehøytiden som preger første ukene i måneden. Da skal det selvsagt også pyntes opp med juleblomster.

Desemberblomster
 
I går var jeg i selskap hos en i familien som har  bursdag i desember, vi feiret ham litt på etterskudd, for han hadde bursdag tidligere i uken. Blant gjestene var Janis som straks la seg ved varmen.

Gjest

Det ble åpning av gaver i starten, så ble det middag. Nydelige svinefileter på rotgrønnsaker, og med potetmos til. Det smakte nydelig.

Gaver er åpnet
Middagsbordet
  
  Senere ble det servert kaffe, kaker og annet godt. Praten gikk rundt bordet om det som rørte seg i inn- og utland.

Bursdagsbarnet

Det ble en kjekk aften med god mat og hyggelig prat videre om det som rører seg i samfunnet. Ikke å forglemme at bursdagsbarnet både hentet oss og kjørte oss som bor i nærheten hjem, og de som skulle videre ble kjørt til t- banen. Janis likte seg best ved varmen, men nå måtte hun ut i snøværet.

Kjekkest ved varmen
   
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar