mandag 10. desember 2018

Starten på desember 2018

Jeg snudde om til siste bladet i kalenderen som er fra Herøy Sogelag. Bildet for desember viste fra Smedvik Mekaniske verksted i Tjørvåg, Indre Herøy. Verkstedet er for lengst nedlagt, men jeg husker det godt. Det var den gangen de fleste syklet til arbeid. I teksten under bildet står mellom annet at båtene vi ser ikke er lokale, det er sikkert fra Merkevesenet og venter på tur til oversyn.
Bak båtene ser man inn til høgre, der bodde jeg. I kalenderen fant jeg først et adventslys, jeg tente det, under frokosten brant jeg lyset ned til den 2. Slik blir det hver morgenstund fram til julaften.


Desember måned
Adventslyset

Lørdag var 1. desember og da møttes den som kunne fra familien i Oslo på Hotell Bristol Grill. Der skulle vi spise julelunsj. Vi var åtte til bords. Vi forsynte oss med julemat fra buffé.

Utenfor Bristol
Mye godt
Betjening passet på

Til maten kunne man bestille det man ønsket å drikke. De hadde til og med eget ølmerke der det på flasken stod Bristol. Det var nytt for oss. Det ble tatt bilde ved bordet, men flere var ved buffeen og forsynte seg.

Eget ølmerke
Lunsjen i gang
 
Da vi kom til desserten, ble det vanskelig å velge. Buffeen med desserter hadde mange typer å velge i. Jeg tok en smakebit av tre typer. Det smakte nydelig.

Fra dessertene

 Det smakte

Lunsjen varte fra klokken 12.00 til 14.30 og da var i alle fall jeg forsynt. Vi satt en stund ved bordet og pratet før vi gikk. Bristol hadde pyntet til jul, og før jeg gikk, tok jeg en siste titt inn der vi hadde spist lunsj.

Klar å dra

Her inne satt vi
Fint pyntet

Vi gikk en tur bort til Karl Johan, og så da Grand Hotell med mye lys og pynt i anledning julen. Noen av oss spaserte gjennom Julemarkedet ved Spikersuppa. Siste boden jeg så hadde et spesielt navn. Så en siste titt på Pariserhjulet før vi dro.

Grand Hotell i julestas
 Spesielt navn
Pariserhjulet

Lørdag 9. desember så jeg ut på snølandskap, og flere hadde  satt opp julelys som pyntet opp. Særlig en av de jeg har utsikt til hadde skikkelig slått på stortromma, nesten hele framsiden på huset lyste.

Snølandskap
Mange julelys

I går hadde jeg to lunsjgjester. Nå har det kommet enda med snø, fint å sitte inne å se på, men personlig er jeg ikke vintermenneske. Jeg liker sol og varme. Ut på ettermiddagen ble det fin utsikt på kveldshimmelen. Som sagt er det greit å sitte inne og se ut på vinteren.

Lunsjbordet
Fin vinterettermiddag
 

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar