onsdag 19. desember 2018

Turer til Sverige, del 1, desember 2018

Sverige var andre landet jeg besøkte, men har vært der mange ganger, derfor har jeg delt om Sverige i to deler. Aller første gangen i Sverige var den andre gangen vi var på campingtur. På vei dit, gjorde vi et stopp i Oslo.

I Vigelandsparken

Så gikk turen videre til Sverige, der vi besøkte blant annet hovedstaden Stockholm. Været var flott på hele besøket i Sverige, det viser bildet fra Stockholm, og det som er tatt på en av campingplassene. Jeg tror den het Fryken.

I Stockholm

Koser oss med is

Andre besøket var med fraktebåt, da var vi kommet til midten av 70- årene og en attpåklatt var med. Kun 6 måneder gammel startet han sin reisekarriere, nå var eldstemann ikke med. Vi gikk gjennom Trollhettan- kanalen, og yngstemann ville gjerne spise lunsjen ute på dekk.

Lunsj serveres

På denne turen var også Kari L med. Et av stedene vi var innom var Oterbecken, et lite sted, men fint å spasere der i det flotte været. Kari til høgre på bildet.

På land i Sverige

På hjemvei var det også stopp i Kristiansand, været var like fint også i Norge, i alle fall denne dagen. Det ble tur på land og lunsjpause i gågaten. Den yngste måtte få mat til ganske faste tider, og nå ble det gågaten i Kristiansand. Da vi kom hjem, var det rett til pianoet og ta en trudelutt. 

Lunsj 

 Han likte pianoet
6 mnd. gammel

Neste tur til Sverige var også campingtur, også nå hadde eldstemann andre planer. Vi besøkte flere steder, på første bildet er vi på Jôtsjòn camping, det andre er fra et stopp i Ljungby. Tredje bilde er vi kommet til Norge. Siste natten før vi var hjemme, gadd vi ikke sette opp teltet, men leide en hytte på Hundorp i Gudbrandsdalen.

Bademuligheter på
campingplassen
Stopp i Ljungby
Hytteliv

Neste besøk i Sverige ble med fraktebåt. Da var noen av oss med på påsketur på slutten av 70- tallet. Vi var blant annet i Gøteborg, og da ble det tur på land og litt shopping. Iblant hadde flere av mannskapet med folk fra familien. Som da Anne B. T var med, da hadde Binni selskap, og de var flinke å passe den yngste. 

I Gøteborg
Håvard, Binni, og  
Anne B til høgre
 

Sommeren 1985 var vi flere turer med fraktebåten, også til Sverige. Vi var først til Karlshamn, så til Øland, Sveriges nest største øy. Nå hadde også flere fra mannskapet med familie. Vi var på land begge steder.

Fra Karlshamn

På tur på øya
Øland 



Denne sommeren var vi på midtsommerfest ved Malmø. Båten gikk også på oppdrag til Gotland som er en svensk øy, der lå vi i havn i Visby. Gotland har fra de eldste tider vært et viktig handels- og kulturmidtpunkt i østersjøområdene.

Midtsommerfest
ved Malmø

Fra Visby


Del to kommer fredag. 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar