mandag 14. oktober 2019

Festdag for Aurora,oktober 2019

Søndag var de stor dag for Aurora som fikk stadfestet at navnet er Aurora. Innbydelser var utsendt i god tid, og mange gjester var til stede både fra morens og farens side. Faddere var Auroras foreldre, pluss mammaens bror som var gudfar, pluss pappaens bror.

Innbydelsen


Vi gjester satt klar i Bryn kirke da blant andre foreldrene kom oppover kirkegulvet med dåpsbarnet, så startet gudstjenesten, den ungdommelige presten ledet det hele.

Inntoget

Da alt var klart, startet dåpsseremonien. Faddere var dåpsbarnets foreldre, pappaens eneste bror var fadder, og mammaens eneste bror var gudfar. Aurora og seremonien gikk sin gang.

 Under seremonien
Rett før navnet
er på plass
Presten viser
dåpsbarnet

Alt gikk greit, men da gudstjenesten fortsatte etter dåpen ble barna urolige, Aurora gråt høylytt. Therese med dåpsbarnet og mammaen til den lille gutten måtte iblant ut i sakristiet. Etter alt var over ble det bilder i kirken av dåpsbarnet sammen med begge sider av familien. Etterpå blir det bilder utenfor kirken. heldigvis var været fint denne dagen.

Søskenbarna ble
urolige

Fadderne

Her holder jeg Aurora som
er yngste medlem i familiene

Utenfor kirken
Gudfar Henrik i 
Sunnmørsbunad

Noen av oss gikk en sti ved kirken i nydelig høstvær til stedet en bil skulle hente oss. Da vi kom til Kolsås var det pyntet i stuen, her skulle først spises stor lunsj. Nå hadde dåpsbarnet fått skiftet av dåpskjolen som også mamma og gudfar var blitt døpt i, nå hadde hun fått på mamma Thereses første kjøle, den var tatt vare på.

Fint høstvær
Pyntet til festlunsj
I mammas første kjole

Så ble det mye godt på buffeen med stort utvalg av lunsjretter. Etter den gode lunsjen var det fint å få røre på seg. Flere gikk ut på verandaen på nedsiden av huset, her hang også flagget på hjørnet. 

Mye å velge på
lunsjbuffeen
Fra lunsjbordet
Bordkortet tok jeg
vare på
Fra verandaen

Senere ble det i et hjørne pakket opp gaver og åpnet konvolutter, her var mye fine og varierte gaver til dåpsbarnet. Etter en stund var kakebordet klart. Nå ble det litt av hvert å kose seg med. Janis tok del i selskapet.

Gavehjørnet
Janis var på plass
Fra kakeordet


Det ble en fin barnedåp for Aurora. Flere av hennes slektninger på begge sider tok del. Hun har til og med et lite søskenbarn, en liten gutt som kom rundt tre måneder før Aurora. Han er sønn til Mads sin eneste bror. Mamma  Therese har også bare en bror, Henrik, men han vil være singel en stund til. Flere hadde på bunad i dåpen, særlig likte jeg damen med bunaden fra Sotra utenfor Bergen. Etter en lang stund ved kaffebordet var dåpsfesten over. Jeg håper foreldrene tar vare på bilder så Aurora får se når hun blir stor. Vi får ønske Aurora lykke til i livet.

Flott bunad fra Sotra

Mads med Aurora og gutten han
er onkel til, små søskenbarn 


  


  










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar