lørdag 21. desember 2019

Førjulsbesøk i Oslo, desember 2019

I går var jeg inn til Oslo for å se hvordan hovedstaden var pyntet før jul. Jeg møtte en fra familien, og startet ved Tjuvholmen, rett ved Aker Brygge. På vei dit passete jeg flere juletre, og utsikt mot Aker Brygge.

Juletre
Utsikt mot Aker Brygge
Flere slike juletre

 Rett bortenfor forbi museet, skulle vi se kunstverket som var oppsatt på Filipstad. Kunstverket er gitt til Oslo by av Stein Erik Hagen. Han kjøpte de på en tur i Nevada i 2017, der besøkte han en festival. Kunstneren er Alexander Green. Kunstverket heter Tree of Ténéré. Treet er 14 meter høyt, og med belysning av 125 000 lyspærer. Her skal det stå i 5 år, da må det flyttes. Vi stod ved treet en stund og så det flotte kunstverket. Lysene skiftet farge.

Spesielt kunstverk
Det skiftet farge
Et flott kunstverk


Vi gikk videre mot Aker Brygge, det var masse lys, senere passerte vi en diger opplyst kule. Vider gikk vi mot Rådhusplassen. Alt var fint opplyst.

Fra Aker Brygge
 Lysende kule
Mot Rådhuset
Trær fine med lys

Vi gikk videre mot Julemarkedet som var ekstra opplyst med julelys. Her var mye folk som så på varene, her var mye man kunne handle.

Mot julemarkedet
Ved inngangen

Etter å ha besøkt julemarkedet, gikk vi til skøytebanen rett ved. Her var mange som prøvde seg på isen, noen flinke, noen i startfasen.

Fra skøytebanen
Mange på skøyter


Til slutt ville jeg se hovedtreet i byen, det står på Universitetsplassen, stort og fint. På vei dit passerte vi et isslott noen hadde bygget, det var fint opplyst med mange stearinlys. Det ble en fin tur i Oslo for å se på julebelysningen. Nå ringes snart julen 2019 inn.

Isslottet
Det store juletreet

Da skal det feires jul. Neste blogg kommer mandag 30. desember. God jul til alle som leser dette.    

GOD JUL

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar