mandag 30. desember 2019

Julefeiring, desember 2019, del 1

Vi startet som vanlig innledningen av julen på lille julaften, 23. desember. Da bruker vi å møtes der julen skal feires, vi legger julegavene under juletreet, og spiser spekemat. Naturligvis må vi se på tv om Grevinnen og hovmesteren. Lille prinsessen hadde fått på antrekket som skulle brukes denne kvelden.

Klar for lille julaften
I ny julehatt

Jeg tok en runde i stuen som var pyntet og klar for julehøytiden. Etter hvert ble bordet dekket, det ble pizza og som tradisjonen sier spekemat.

Hver krok var julepyntet
Bordet klart
Prinsessen måtte få egen mat


Nisseluen måtte prøves. Senere ble gavene lagt under juletreet, alt måtte være klart til julekvelden. Den yngste måtte snart legges først var det god natt.

Nisseluen prøves
Leggetid

Telefonpause
Alt er klart, julen kan
ringes inn

Julaften dro vi til Kolsås igjen for å feire julekvelden. Mens forberedelsene til julemiddagen pågikk, satt noen i kjøkkenkroken og pratet. Den yngste i flokken hadde fått på finkjolen.

Kos i kjøkkenkroken
Prinsessen i julekjolen

Middagsbordet klart


Etter den gode julemiddagen, ble det pause før julegavene skulle pakkes opp. Da ble det rydding av bordet, andre slappet av. Snart skulle gavene deles ut.

En liten prat med onkel

I år var det Hedda som delte ut gavene, det tok sin tid, for det var mange gaver. Hedda hadde ønsket seg en veske som var stor nok til å romme en PC. Det fikk hun, og det ble vill latter da hun åpnet vesken, og på et bilde stod: Stor nok til å romme en PC. Det var hysterisk morsomt for oss som kjente den som var på bildet.

Utdeling av gaver
Dette var morsomt

På slutten av kvelden ble det kaffe med dessert, kaker og prat rundt bordet. Igjen hadde vi fått feiret en fin julekveld sammen. Vi hadde feiret den slik vår tradisjon er. 

Kaffekos
  
Fortsettelse.
  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar