Hyllest til våre handballjenter, desember 2021

Først vil jeg nevne at i går var vintersolverv, Jorda var lengst fra månen. Men nå har det snudd og vi går mot lysere tider. Det var en grå dag, men lysnet litt ut på ettermiddagen.

Grått vær

Lysnet litt senere

Så til våre fantastiske håndballjenter. De ble verdensmestre i handball. I innledningskampene vant de de fleste kampene, og spilte en uavgjort. Så kom finalen mot Frankrike. Da pausen kom, lå Norge under med 5 mål. Jeg var sikker på at dette ville ikke Norge klare. Ta igjen 5 mål mot et godt lag som Frankrike. Det så umulig ut. Så startet andre omgang. De norske jentene spilte over evne, de satte inn mål etter mål.

Fra andre omgang

De skåret mål etter mål

Norge gjorde en snuoperasjon som verden aldri hadde sett. Solberg tettet målet, de norske jentene løp for livet med ballen, hang et øyeblikk i luften, så smelte de ballen i det franske målet. De franske jentene ble sjølsagt sjokkert, og gjorde feil. Solberg tettet det norske målet, til slutt stod Norge med 29- 22. Jeg trodde nesten ikke det jeg så. Det trodde ikke handballekspertene heller. De sa etter hvert at dette er den beste handballomgang som noen gang er spilt i handball før. Den islandske treneren var naturligvis stolt over resultatet. Alle ville vite hva han hadde sagt til spillerne i pausen.

Den stolte treneren

Mesterskapet gikk i Spania, men til tross for pandemien hadde flere nordmenn møtt opp. Mange hadde stilt i forskjellige habitter og heiet på de norske jentene. De gikk etter kampen bort til det norske publikum og takket for støtten.

Noen av nordmennene
Jentene takker

Lagene fikk sine medaljer, pluss en liten figur. Så startet gulldrysset over gullvinnerne. På tredjeplass kom Danmark, på andreplass Frankrike og nr. 1 og vinnere de norske jentene. Så startet gulldrysset over gullvinnerne.

Gulldryss

Mye gulldryss

De norske jubler

Her er deltagerne. Bronse til Danmark til høgre, sølv til Frankrike til venstre, midt på bildet står vinnerne, Norge med gull. Denne vinnerkampen vil vi som så det, huske lenge. En prestasjon på det aller øverste nivå. Gratulerer til hele laget og trenerne, særlig hovedtreneren.