tirsdag 28. desember 2021

Julefeiring 2021, del 2, desember 2021

 Før vi satte oss ved middagsbordet, gikk vi en runde og så på malerier som vertinnen hadde gjort ferdig. Flere var ned og så i malerhulen, der staffeliet og tilbehør stod, der ble maleriene til. Nå er flere klar for salg. De to jeg fikk legge ut, var de jeg likte meget godt. 

Bilde 1 var i stuen

Bilde to

Venter på middag
Middagen klar

Ved middagsbordet

Så starter utdelingen av pakker. Det var Dina og Hedda som delte ut. Til og med lille Pablo fikk en gave. Men utdelingen tok sin tid. Det ble mange fine gaver på oss alle.

Pablo med gaven

Dina og Hedda deler ut gaver


Gaveutdelingen tok sin tid, men til slutt var siste gaven levert. Da ble det avslapning ved kaffebordet, og prat en stund før julekvelden var over. En hyggelig julekveld.

Ved kaffebordet

1. juledag ble det middag hos meg, det er også tradisjon. Og da er det eneste dagen i julehelgen det blir spist fisk. Det var klart, fint vintervær denne dagen, og klokken 17.00 kom gjestene. Noen hadde andre planer, slik er det i en stor familie. Denne dagen var også fint vær, om morgenen tok jeg bilde tidlig om morgengryet, sola var på vei opp, og det var 7 minus. Både Joni og lille Pablo var med denne dagen.

1. juledag fint vær

Juletreet stod i stuen
Dagen før fikk jeg
fine roser 

Nå stod de fint danderte blomstene i stuen. Før middagen fikk Pablo enda en gave som han prøvde å rive opp, men fikk litt hjelp. Joni var i fin julehabitt.

Blomstene stod i stuen
Joni i julehabitt
Pablo pakker opp

Så ble det middag med prinsefisk som er stekt fisk, fulgt av kvit saus, poteter og grønnsaker. Så ble det dessert som var riskrem og rød saus. Nå hadde Joni skiftet til noe lettere, en nisselue. Senere ble det kaffe kaker og snacks, men da glemte jeg å ta bilde. 

Middagsbordet


 
Så riskrem
Nå hadde Joni nisselue

Andre juledag ble det som vanlig hver jul å møtes på Kolsås igjen, da blir det rester fra julemiddagen. Det smaker det nesten enda bedre. Joni kom anstigende i fin julekåpe.

Fin stemning i stua

Joni kom i julekåpe

Senere kom dessert og snacks, og da måltidet var over, ble boken med quiz hentet. Nå ble det mange spørsmål å svare på. Nå hadde Joni skiftet over i noe lettere for kvelden. Pablo var ikke til stede denne kvelden. Det ble en svært hyggelig avslutning på julefeiringen.

Dessert og snaks

Joni i noe lettere


Godt med dessert


 

I morgen skal jeg i siste juleselskapet i år, det blir fortalt om på torsdag.




 


 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar