lørdag 24. juni 2023

En uke i Praha, del 1

I to innlegg vil jeg fortelle om en ukestur til Praha fra 17. 4 til 24.4. Først et par dager i Praha. Første dagen var det byvs andring. Først opp til en høyde ved byen, der var fin utsikt til Praha, Der oppe hadde en kunstner rigget seg til og solgte sine malerier. jeg kjøpte et lite som var motiv fra Praha. Det henger her på datarommet mitt. På bildet sitter han med ryggen til og ordner med tingene.

Utsikt ved Praha

Oppe på høyden


Så gikk vi bortover mot Dronning-trappen så videre ned den og til stedet vi skulle spise lunsj. Jeg så på de fine blomstene utenfor og tok bilde.

Rett ved Dronning-trappen


Fine blomster


Så til Karls-broen som ble bygd av Karl 4. i 1357, men statuene kom ikke før på 1700-tallet. Brua krysser elva Vltava.

Fra Karls-broen

På Karls-broen


Nå hadde vi litt privat tid, og ruslet rundt i byen. Det var påsketid, og flere steder i byen så vi det var pyntet til Påske, men om kvelden var det felles middag på en restaurant som het: Hos keiserne. Et spesielt innredet sted. Meny var: Først rådyrspaté, så stekt karpe med tilbehør, til dessert pannekaker med blåbær. God mat.

Påskepynt i Praha


 Hos Keiserne

 Onsdagen besøkte vi den jødiske bydelen. Her så vi flere synagoger. i var inn også i Maiselova-synagogen. Den var blitt bygd til en rik jøde som brukte den til private seremonier. Det var ikke lov å ta bilde inne, så jeg kjøpte et kort.

Utenfor en synagoge

Inne i Maiselova-

Fra den spanske synagogen


Vi kom forbi huse t der forfatteren Kafka skrev boken Prosessen. Så kom vi til den spanske synagogen.
Nå var det pause fram til kvelden nærmet seg, da skulle vi på konsert. Den ble holdt i huset der Mozart bodde i 1787. Ihagen før konserten fikk vi et glass med shampagne. Det ble en fin konsert, og etterpå tok vi bilde ved pianoet til Mozart. 

Huset der Kafka skrev bok

Billetten til konserten

Ved pianoet til Mozart

Fortsetter.
  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar