onsdag 14. juni 2023

Neste tur ble cruise i Middelhavet

 Vi reiste med fly fra Gardermoen til Palma på Mallorca. Der sjekket vi inn  på cruisebåten som het MS Sun Dream. Mens vi ventet på avgang, gikk vi en tur langs lystbåthavnen, men det var så varmt vi måtte gå om bord igjen. Etter middag på båten, gikk vi opp på dekk og ventet på avgang. Båten gikk fra Palma først kl. 23. 30, grunnet noen forsinket flypassasjerer. Det var 8. august, og da var cruiset i gang. 

Ved lystbåthavnen, det var knall-varmt


Vi venter på avgang fra Palma


Neste dag var søndag og båten var til havs, da var det livbåt-manøver. Det er viktig å vite hvor en skal møte i en krisesituasjon. Mandag ankret vi opp i Civitavecchia, vi var i Italia. Vi ble med på en utflukt til Roma. Der skulle vi besøke Vatikanstaten, og se Peterskirken. I Vatikanstaten så vi vaktene som passet på, de hadde spesielle drakter. 

Her på Peters-plassen

Inne i Peterskirken var det viktig å ta på foten av en spesiell statue, det gjorde jeg. Kirken var mektig, og inne var et stort og staselig kirkerom.

Jeg tok godt tak
Et flott område

Vi så den kjente Trevi-fontenen, og det fine statsbygget, og ikke minst så vi Colosseum. Der har foregått mange fæle kamper, de verste syntes jeg var mellom menn og ville dyr.

Kjent bygg

Colosseum

Så med buss tilbake til Civitavecchia, og om bord i cruiseskipet. Etter middag var det alltid show, og denne kvelden het det: New York, New York.

Fea showet

Tirsdag lå skipet til kai i Genova. Der besøkte vi gamlebyen, og var innom katedralen og hørte på en messe. Der var trange gater, og vi så huset der Columbus ble født. Vi var også på torget. Genova var Italias største havn. Så dro vi tilbake til båten.

Sun Dream i Genova

 Huset Columbus ble født
På torget i Genova

Denne kvelden var vi på kveldens underholdning, denne kvelden var det Andy Rudge som sang og spilte. Han var dyktig.

Kveldens underholder

Onsdag ankret båten opp i Livorno. Etter frokost ble vi med på en utflukt til Pisa. Det var første gang jeg så Det skjeve tårn i Pisa. Det var helt spesielt å se. Vi besøkte også baptistkirken og hørte et lite kor som sang. 

Det skjeve tårn i Pisa

 

Tilbake på båten spiste vi lunsj, så gikk vi en privat tur i Livorno by. Dette var Italias første badeby og ligger ved Arno-floden. Dette var Galileo Galileis sin hjemby. Tidligere en viktig havn. Nå en viktig Containerhavn. 

Fra Livorno

Etter å ha spist middag, gikk vi på show. Denne kvelden var det Leslie Spencer som hadde show. Hun var sjef for alle show om bord. Hun hadde en praktfull stemme. 

Leslie Spencer

Torsdag morgen ankret skipet opp på bukten ved byen VILLEFRANCHE sur MER. Vi var nå i Frankrike. Etter frokost ble vi med en av de små båtene som fraktet passasjerer i land. Det var første gangen vi var her, så vi tok ingen utflukt herfra, for vi ville se byen. En sjarmerende by ved bukten. Jeg var også innom den lille kirken. Så om bord i en liten båt som fraktet oss tilbake til skipet.

Byen ligger oppetter dalsiden

Idyllisk ved bukten
Nå venter vi på avgang
fra Frankrike

Klokken 16.00 ble det avgang i kjempefint vær. Som vanlig ble det en god middag, og det ble show. Men denne kvelden ble det også midnatts-kafé med masse god mat. Jeg var så forsynt etter middagen at jeg gikk bare rundt og så. Det var svært fint pyntet.

Fra midnatts-buffeen

 Neste havn var i Spania, i Barcelona. Vi hadde meldt oss på en utflukt i byen, og etter frokost dro vi av sted. Vi besøkte en klosterkirke. Videre så vi den berømte La Sagrida Familia som aldri blir ferdig. Vi så den svært store fotballbanen, og var til et utsiktspunkt og så utover byen. Dette var mitt første besøk i Barcelona.

Fra La Sagrida Familia


 Svært stor Fotballarena

På en utsiktsplass mot
Barcelona
 

Neste morgen ankret båten opp i Palma. Nå var vi snart klar til å sjekke ut fra båten. Vi hadde hatt et flott cruise, og et fint vær hele uken. Nå skulle vi snart dra til flyplassen og fly tilbake til Norge.

Klar å sjekke ut

  Siste glimt av cruiseskipet






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar