torsdag 17. september 2015

Kvinnen i gull, september 2015

Tirsdag var jeg på kino og så filmen: Kvinnen i gull. Jeg hadde lest at filmen fikk kun terningkast 2 både fra Dagbladet og fra Aftenposten, flere andre aviser hadde gitt dobbelt så mye. Dette ville jeg vurdere selv og dro til Sandvika kino. Den kvinnelige hovedrollen som Maria Altman spilles av den engelske skuespillerinnen  Helen Mirren. Hun er født i 1945, og er den eneste som har spilt både Elisabeth I og Elisabeth II. Elisabeth I var i en tv- serie, og Elisabeth II i en film der hun ble belønnet med Oscar.

Helen Mirren

Filmen handler om den jødiske kvinnen Maria Altman som måtte rømme fra Østerrike under Andre verdenskrig og som nå vil ha tilbake verdier som nazistene stjal fra familien. Særlig et maleri som Klint har malt er i fokus.

Bilde fra filmen

   Filmen er basert på en sann historie, derfor ekstra interessant å se. En ung uerfaren advokat hjelper henne i kampen om verdiene. Advokaten spilles av Ryan Reynolds født i 1976 i Vancouver, Canada. Han er den yngste av fire brødre. Reynolds har blant annet spilt i tv- serien: Pizzagjengen.

Ryan Reynolds
 
Bilde fra filmen

I kampen om verdiene reiser de til Østerrike, der får de hjelp av en journalist som blir spilt av Daniel Bruhl som er født i Barcelona, Spania. Hans mor er spansk, hans far tysk. Familien flyttet til Køln kort tid etter han var født. Daniel startet tidlig som skuespiller og har spilt i flere filmer.

Daniel Bruhl

 Bilde fra filmen

Helen Mirren spiller godt den jødiske kvinnen som etter 60 år kommer tilbake til Wien for å kreve sin rett. Under oppholdet er det mange fæle minner som strømmer på. Jeg synes det er en interessant film der vi får se klipp fra det som skjedde med jødene. At anmelderne i store aviser som Aftenposten og Dagbladet kan gi filmen 2 er for meg ubegripelig. En grunn de oppgir er at musikken understreker det vi får se, men det er jo vanlig. De sier også scenene i rettssalene er lange. Det er bare nonsens, de er overhode ikke lange.

Bilde fra filmen
 
Jeg ser noen aviser har gitt 4 de er mer rettferdige, jeg vil si det er en meget god firer, og vil anbefale filmen. Det som skjedde også i Wien under Andre verdenskrig er uverdig og en skam. Men det er filmen i seg selv jeg gir karakter. Filmen har også humor og spesielt Helen Mirren leverer godt spill. De som har gitt filmen 2 kan jeg ikke forstå, og lurer på om det er andre ting som ligger i skjul her. Kanskje de ikke liker jøder?

Bilde fra filmen
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar