tirsdag 5. september 2017

Besøk på Sunnmøre, del 2, september 2017

Da vi kom tilbake til Fosnavåg, tok vi en liten runde rundt i sentrum. Været var som nevnt strålende. Jeg måtte bort og se på Fiskerkona, statuen som står nede ved havna. I gamle dager hadde de ikke kontakt med fiskerne eller fangstfolket mens de var på tokt, de så dem først når de stimet innover mot land.

Kommer han tilbake i år også?

Fiskerkona

Fosnavåg fikk bystatus i 2002, innbyggertallet er knapt 3600. Flere offshorekontor har sine hovedkontor her. Utover mot storhavet ligger øya Skorpa, men nå er her kun fritidshus, og beite for villgeiter. Men under Andre verdenskrig var det et viktig knutepunkt for Shetlandsgjengen som fraktet agenter og motstandsfolk som søkte dekning.

Fra Fosnavåg

Ut mot storhavet

Men nå måtte det klargjøres for jubileumsfest. Da alt var klart, kjørte vi inn til Indre Herøy, og videre mot Gjerdsvika. Dette stedet ligger også ved havet, og festen skulle holdes i en sjøbu som var innredet som selskapslokale, men med maritim stil.

Adolfbuda

Nå ble det mottakelse av de tre jubilantene. De to som ledet festen var datter til hver sin jubilant. Elisabeth og Hildegunn er dyktige damer, men så har de å slekte på.

Jubilantene er kronet


Festlederne

Da jubilantene var kronet og alt var klart, ble det servert middag. Først kom kokken inn og forklarte nøye om maten som skulle serveres. Forretten ble servert ved bordet, men hovedretten ble servert på buffé. Forretten var kreps, på buffeen stod hovedretten som var svinenakke med mye tilbehør. Til maten ble servert vin. Alt smakte nydelig.

Forretten er servert

To av jubilantene ved bufféen
 

 God mat

Før desserter og kaker skulle serveres ble det pause, nå kunne en gå rundt og prate med slektninger en ikke hadde sett på lenge. Her var til og med to små gutter som var tvillinger og feiret at de var to år denne dagen.

Tvillingene

Prat ved bordene

Blide gjester

Det var flott vær, så en kunne gå ut på terrassen og se på havet og nyte solen, men det var litt kjølig. 
Etter denne pausen, ble desserter og kaker i mengder servert. Skal en finne slike kakebord må en ta en tur til Sunnmøre. Her var alt en kunne ønske seg. Karamellpuddingen til en av jubilantene, Arnhild, var nydelig. Jeg forsynte meg grovt to ganger.

Fint vær

Kaker og desserter i fleng


Hva skal en ta?

Etter alle desserter og kaker ble det mer prat ved bordene eller ute på terrassen. Til og med en liten hund kom på besøk, en av gjestene eide den, men han fikk kun lov å være på terrassen en stund. Hvis jeg husker rett het hunden Fido.

Fido på besøk

Kjekt å treffes

Det ble et alle tiders jubileum, alle så ut for å kose seg, ikke minst er det kjekt å møtes, det ble som et slekts treff for denne greinen av familien. Men så var det oppbrudd for oss som skulle tilbake til hotellet i Fosnavåg. Vi hadde hatt en fin opplevelse her i det maritime festlokalet, og ute var en strålende himmel utover mot havet.

Inne på Adolfbuda

Kveldshimmel ved havet
Siste del i morgen.

  

 






  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar