mandag 4. september 2017

Besøk på Sunnmøre, del 1, september 2017

Torsdag var siste dag i siste sommermåned. Jeg gjorde klar til en helgetur jeg skulle på, men gav meg tid til å nyte den flotte avslutningen ute på kveldshimmelen. Siste kvelden i august 2017.

Siste augustkveld i 2017

Neste morgen som var første dag i første høstmåned, fredag 1. september, stod jeg klar ute på parkeringsplassen da jeg ble hentet kl. 09.30 av den fra familien som skulle kjøre ti Sunnmøre. Så til Oslo der vi hentet en ung dame som skulle bli med. Familien Byrne skulle også med, men siden de er en familie på fire, kjørte de egen bil. Det var grått vær i Oslo, men ble fint oppover Gudbrandsdalen.

 Vi passerer Lillehammer


Vi nærmer oss Otta

Det ble litt regn da vi nærmet oss Dombås, men det var bare litt. Vi hadde et kort stopp på Dombås før vi kjørte mot Åndalsnes. Vi så rester av snø i fjellet. På veien måtte vi ha en liten pause for å studere den berømte Trollveggen. Mange klatrere har prøvd seg på den.

Rester av snø

Ved Trollveggen

Vi kjørte innom Åndalsnes og tok et lite stopp der før vi kjørte mot Ålesund. Fra Sulesund tok vi ferge til Hareid. Endelige målet var Fosnavåg, men før vi kjørte fra indre del av Herøy kommune, stoppet vi og kjørte ned til bukten der slektninger har sjøbu, eller rorbu som mange kaller det.

Kort stopp i Åndalsnes
  

Vi fikk sett den fine utsikten, men ikke alt var ferdig ennå. Kaffe ble det i sjøbua. Så kjørte vi siste stykket mot Ytre Herøy, til Fosnavåg der vi tre skulle bo på hotell.

Fin utsikt
  
Bordet er dekket
Så kaffe og tilbehør 

Vi avsluttet kvelden på Thon hotell med middag, jeg spiste fiskesuppe. Men utsikten var utmerket fra restauranten på hotellet som ligger nær sjøen.

Flott utsikt

Grunnen til besøket på Sunnmøre var et stort jubileum. De tre svigerinnene mine på Moltusiden, hadde alle tre store jubileum, det var fem år mellom hver av dem, så det ble forskjellige jubileum. De hadde slått seg sammen og skulle feire denne lørdag kveld. Men festen skulle ikke starte før kl. 16.00, dermed hadde vi flere timer etter frokost før vi skulle gjøre oss klare for fest. Vi dro først inn til Indre Herøy igjen, der skulle vi besøke min yngste bror som bor på foreldregården der jeg vokste opp.

Her vokste jeg opp

Barndomshjemmet

En av Ranveigs kosekroker ute 

Men det ble også barndomshjem for to gutter, den ene har nå egen familie med to barn og bor på Hareid, den andre har hus og familie i nærheten, så hans familie kom på besøk så vi fikk hilst på dem. Nå ble det kaffe og ferskt bakverk som fruen i huset serverte.

Idar og Rune 

Ranveig sjef for innredningen


Så blir det kaffe, Hedda er klar



Endre og eldste datteren
Fruen til Endre med yngste datteren


Ranveig med yngste sønn, hans kone og yngste datter


Men vi måtte bryte opp fra godt lag, og dra tilbake til Fosnavåg, men først måtte vi ta en titt på gjestehuset der jeg vanligvis bor når jeg er på besøk, men nå bodde fam. Byrne der. Vi hilste også mitt barnebarn Sebastian før vi dro, han bor, i forbindelse med jobb, for tiden i Kårstua. Men nå måtte vi kjøre tilbake til Fosnavåg.

Sebastian
Gjestehuset

Disse ville gjerne prate med oss


Del 2 i morgen.



   







  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar