torsdag 31. august 2017

Høsten rett rundt hjørnet, august 2017

Så er også siste uken i august nesten over. Jeg har for det meste holdt meg hjemme med vanlige hverdagssysler. Det har for det meste vært fint vær. Onsdag for en uke siden var himmelen blå uten skyer, men andre prikke som beveget seg. De så ut for å ha det strålende der oppe.

God utsikt der oppe

Dagen etter hadde jeg middagsgjester. Blant andre Henrik var innom og spiste middag. Han er mye borte med studier, og nå i ferien sommerjobb i Trondheim, men endelig var han hjemme. Alltid kjekt når barnebarna kommer på besøk.

Middagsbesøk

Så til alle idrettsprestasjonene av norske utøvere. Først må nevnes Karsten Warholm, han som vant VM gull i London på 400 m hekk, som den første norske mannlig løper noen sinne. Nå vant han sølv i Diamond League i Zürich med ny norsk rekord i 400 m hekk. Tenk at gutten bare er 21 år. Men han er sunnmøring, det sier sitt.

Sjekk seierslisten

Karsten Warholm, sunnmøring


Ikke nok med dette, samme dag spilte Rosenborg seg inn i Europaligaen. Først slo de Ajax på bortebane, så slo de laget hjemme på Lerkendal i Trondheim også. Husk at Ajax er et godt lag. Men nå har Rosenborg havnet i en gruppe med svært gode lag, så det spørs videre, men det er en bragd bare å komme til Europaligaen.

Vinnergutta

Men det har skjedd mer på idrettsfronten i helgen. Nå dukket Warholm opp igjen. Søndag tok han gull på 400 m i NM i Sandnes. Hans mor er hans manager, det er han godt fornøyd med. Nå sier Warholm at han er sliten etter alle løpene i det siste. Det er han selvsagt. Men nevnes må også 
Jacob Ingebrigtsen som vant 5000 m på supertid.

Idrettsstjernen Karsten Warholm

Med meg blir det kun litt trim iblant. Søndag gikk jeg en tur i fint vær, det var mange andre som gjorde også. Det er tydelig at folk er kommet hjem fra ferie. Det er fortsatt grønt i naturen, som eksempel kan nevnes Kolsåstoppen, den er fortsatt omgitt av grønn natur.

Kolsåstoppen

Men i går da jeg kom fra butikken fikk jeg en stuss. På et tre så jeg gule lauv, ikke mange, men likevel. Trøsten er at det var de eneste gule jeg så, lenger oppe var kun grønt å se. Men i dag er siste dag i siste sommermåned, nå må en beregne litt av hvert.

Gult nå alt?

Heldigvis bare grønt

I USA er det litt av en katastrofe i Texas. Orkanen Harvey har blåst med full styrke innover blant annet storbyen Houston, orkanen brakte med kjempestore nedbørsmengder som forårsaket flom. Folk har  blitt evakuert ut fra husene sine. Flere har druknet. Fæle tilstander.

Flom i Texas

En hund reddes

I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris. Hennes død sjokkerte en hel verden. I ettertid har vi hørt mye om Dianas ulykkelige ekteskap med Charles. Han foretrakk Camilla, noe jeg aldri har forstått. Men dette har jeg skrevet blogg om, så her bare nevner jeg det.

Den vakre, ulykkelige Diana

Hun dro altfor tidlig

Neste blogg kommer mandag 4. september




   














 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar