lørdag 19. august 2017

Sommertur 2017, del 8, august 2017

Båten lå til kai i Cartagena da jeg så ut tirsdag 8. august. Vi lå rett ved den fine småbåthavnen. Cartagena er en spansk havneby og marinebase ved Middelhavet. Byen ble grunnlagt i 227 før Kr. av feltherren Hastrubal av Karthago. Senere kom romerne. I andre halvdel av 1600 kom byen under Spania. I dag er her om lag 227 000 innbyggere.

I havn i Cartagena

Utsikt til småbåthavnen

Etter en god frokost gikk vi på land og spaserte opp til byen som har mange elegante bygninger som gav inntrykk av at Cartagena er en velstående by.


Landgang

Staselig bygg
 Elegante bygninger

Iblant smale gater, og mange spesielle statuer. En  minnet meg om Manneken Pis i Brüssel, men denne gutten var større, og strålen kom fra en bøtte han helte ut av..Jeg synes straks at Cartagena gav et godt inntrykk. Da vi gikk gatelangs, kom vi forbi en rundkjøring som var litt annerledes. 

Smale gater
Festlige statuer

Enda en statue

Spesiell rundkjøring

Det var varmt i solen, så vi gikk innom noen butikker og fikk kjøle oss ned, litt handel ble det også. I hovedgaten, gågaten, var lagt med store, lysebrune, pluss grå, og lyse flis. Det gav et rent inntrykk.

Fra gågaten

I området ved gågaten satte vi oss for å få en pause i skyggen. Det var som nevnt svært varmt.
Fra bordet vi satt kunne vi følge med på vinsmaking rett bortenfor. Jeg var inn i kafeen og der var mange fine bilder på veggene, ett var ekstra stort.  

I område vi tok pause
I skyggen

Rett ved var vinsmaking
Største bildet inne

I 1987 ble det oppdaget et romersk teater midt i byen, det var fra det 1. århundre. Det hadde jeg lyst å se, og noen av oss gikk dit. Jeg var ikke helt inn på området, men fikk et godt inntrykk av utgravingene.

Romersk teater
Fra søylene
Ruiner

Som nevnt synes jeg at Cartagena er en sjarmerende by. Turister på moderne innretning så vi flere steder på turen, slik også her i Cartagena. Nå startet vi på veien mot cruisehavnen. Vi passerte et søtt rosa hus.

Turister på moderne innretning


Rosa hus
 
Siste del av veien mot havnen gikk vi langs en fin promenade med blomster, trær og flere morsomme statuer.

Sammen med en kar
Fint område

Hva slags fyr er dette?

                                    

Ved havnen


Som vanlig ble det sen lunsj om bord. Så kaffe samt kaker og deserter, softis og annen is kunne en hente seg når en ville om dagen. Vekt er et fyord på et cruise. Noen av oss gikk på quiz, senere ble det privat quiz på soldekk. Det ble avgang fra Cartagena kl. 18.00. Også denne dagen så vi delfiner som hoppet og lekte seg i sjøen, men fikk ikke festet det på foto.

Avgang fra Cartagena
 

Om kvelden ble det full fest om bord med sang, dans og ballongene fløy veggimellom og smalt. Men først middag med mye lekkert på menyen. På et av bildene under ser vi min forrett laget av laks, den smakte nydelig. En av de andre fikk forretten servert i et stort skjell. En livat aften mens båten stimet mot neste mål som var Ibiza.

Hedda klar for middag
Min forrett

Naboens forrett
Full fest

Fortsettelse i morgen.



 
 






  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar