lørdag 26. august 2017

20 år siden prinsesse Diana døde, del 1, august 2017

Hele verden visste hvem prinsesse Diana var. Hun var kjent for sin sjarm, stil og humor. Diana ble en av de mest kjente kvinner i verden, og den mest fotograferte.
Prinsesse Diana

Men jeg skal starte med begynnelsen. Diana Frances Spencer ble født 1. juli 1961. Hun var yngste datter av Edward John Spencer 8. jarl av Spencer og hans første kone Frances Shand Kydd, lady Althorps.

8. jarl av Spencer

Frances Shand Kydd

Diana hadde to søstre og to brødre. Slekten tilbake i tid var heller ikke hvem som helst. På farsiden var de direkte etterkommere av Karl II gjennom fire sønner utenfor ekteskap. Spencerfamilien hadde vært nært knyttet til den britiske kongefamilien i århundrer. Og Diana hadde litt av noen slektninger. For eksempel var hennes oldemor den kjente New York arvingen Frances Work.

Oldemoren

En av hennes slektninger fra oldemoren var den kanadiskfødte amerikanske skuespilleren Oliver Platt
født i 1960. Hun var også i slekt med sin favorittskuespiller Audrey Hepburn, den kjente filmstjernen. Hun var født i Belgia i 1993, og døde i Sveits i 1993.

Oliver Platt

Filmstjernen Audrey Hepburn

Men ikke nok med dette, hun hadde flere kjente slektninger. Filmstjernen Humphrey Bogart var en av dem, alle voksne kjenner ham. Han ble født i New York i 1899, og døde i Los Angeles i 1957. Til slutt skal jeg ta med en til fra slekten Fyrst Rainier III av Monaco. ( 1923- 2005). Han som giftet seg med filmstjernen Grace Kelly og fikk tre barn med henne. Hun døde i en bilulykke.

Humphrey Bogart

Fyrst Rainier III og Grace Kelly

Prinsesse Dianas foreldre ble skilt, grunnen sies å være morens utroskap. Moren tok med de to yngste barna og bodde i en leilighet i London, men senere fikk faren foreldreretten.

En ung Diana


Diana bodde delvis hos mor og far, men så giftet faren seg igjen, og nå kom ikke hans barn overens med sin nye stemor, Raine som var eneste datter av den berømte forfatterinnen Barbara Cartland. Men barna likte ikke stemoren.

Deres nye bestemor forfatterinnen


Diana ble altså født inn i en aristokratisk familie med røtter til kongehuset Stuart. På morsiden hadde hun irsk, skotsk, og engelsk slekt. Og som vi har hørt var hennes oldemor den kjente New York arvingen Frances Work. Dermed alle filmstjernene i slekten.

Diana

Diana utdannet seg ved flere skoler i England, samt på pensjonatskole i Sveits. Om lag på denne tiden møtte hun prins Charles som da hadde et forhold til hennes søster lady Sarah. Diana utmerket seg i svømming og stup, men hadde en drøm om å bli ballerina. Men hun var for høy, hun var 1, 78 m.

Ung Diana


Foreldrene gav Diana lov til å flytte til London, og kjøpte henne en leilighet i et bedre strøk der. Da hadde hun ikke fylt 17 år. Hun studerte nå forskjellig blant annet matlaging, og hun jobbet ved et danseakademi. Men så fant hun seg jobb som assistent i en barnehage.

Diana

Prins Charles ble koblet til flere aristokratiske kvinner på denne tiden. Han ble nå presset av familien til å finne seg en ledsager og det raskt. Men hun måttevære: Av aristokratisk familie, være jomfru, og protestant. Diana hadde alt dette, mente man.

Diana ble kandidat

 Fortsettelse i morgen.

  








  


        



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar