søndag 13. august 2017

Sommertur 2017, del 2

I del 1 skrev jeg om dagen vi kom til Roma, der vi avsluttet fredagskvelden med middag. Jeg fortalte også om kirkebesøket i starten på lørdag, men glemte å si at det er en kjent klosterkirke som er oppkalt etter en helgen. Kirken heter: Sant` Ignazio di Loyola. Kirkerommet var svært flott utsmyk-ket.

Avslutning fredag kveld

Fra klosterkirken

I 1. del var jeg kommet til besøket ved Colosseum. Derfra fortsatte vi mot bydelen Trastevere som var av antikke Romas arbeiderbydeler. Roma regnes for den første millionby ca. 200 før Kr. Vi spaserte gjennom trange gater på veien mot bydelen Trastevere Vi måtte over en bro over Tiber.

Mot Trastevere

Trange gater


Veggmaleri

                                         

 Men nå måtte vi ha en pause for det var varmt, over 30 grader. Vi satte oss i skyggen på en fortaus-kafé, jeg spiste is. Så tilbake over elven Tiber.

Pause med is

Fra elven Tiber



Etter dette besøket returnerte vi til Piazza Navona der vi satte oss på en uteservering og så på folke livet. Etter pausen ble jeg foreviget ved den egyptiske obelisken som står midt på Piazzaen. Da kvelden kom, spiste vi middag på en uterestaurant. En var varm og fin lørdagskveld.  

Ved obelisken

Lørdagskvelden

Vi våknet i Roma til enda en varm sommerdag, det var søndag 30. juli. Etter frokost startet pro grammet med et besøk på et av de mest kjente markedene i Roma: Campo De Fiori. Markedet er oppkalt etter elskerinnen til en mektig italiensk militær leder, Pompeius, som levde i det siste århundre før Kr. Hun het Flora. Men det ble ingen handel.

Markedet

Roma sies å ha 400 kirker, og da vi kom forbi en, stoppet jeg og gikk inn, hvis de andre ikke skulle inn, ventet de en liten stund. Kirken heter San Giuseppe Calasanzio, og er en klosterkirke fra 1800- tallet. Inne var et mektig kirkerom, men hadde ikke tid til å studere detaljene.

Inngangen
Fra kirkerommet

Vi var på utkikk etter et sted og spise lunsj, og spaserte mot en av broene over Tiber. På veien kom vi forbi en butikk der jeg så utstilt den største påleggspølse jeg har sett. Vi ruslet litt rundt på andre siden av elven, men returnerte tilbake over broen.

Svær påleggspølse
På broen

Vi spaserte til Piazza Navona og fant et bord rett ved Piazzaen. Mens vi satt der kom et par fra India, kvinnen ville gjerne ha foto sammen med oss, særlig de blonde, og mannen tok foto. Det syntes vi var en morsom hendelse. Det er alltid artig å sitte og se på folkelivet. Det ble litt oppstuss da en  politibil plutselig stoppet, to sivilkledde politi hoppet ut og løp som gale etter en person som prøvde å komme unna, slutten fikk jeg ikke med. Middag spiste vi senere på en av de mange uterestaurantene, for det var ekstra varme sommerkvelder de dagene vi var i Roma.

Fra Piazzaen
                               

Politibilen

  Hedda
Middag

Del 3 i morgen.



  




 
 


   


    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar