onsdag 20. september 2017

På vinsmaking, september 2017

I går som var tirsdag 19. september var jeg og tre til fra familien på vinsmaking. Først møttes to av oss på Skansen, så kom den tredje. Jeg måtte kun ta en Fanta- brus siden jeg skulle på vinsmaking.
Jeg var forundret over at så mange var ute og spiste en vanlig tirsdag ettermiddag.

Skansen

 Godt med Fanta

Fra Skansen

Vi spaserte videre til Gamle Logen der vinsmakingen skulle være. Der møtte vi den fjerde fra familien som skulle delta. Gamle Logen har vært ramme om mange store og små tilstelninger gjennom historien.

Inngangen

Vi gikk inn, og ventet kun en liten stund før døren ble åpnet til rommet vi skulle være. Vi fikk en  Cune Cava Brut som velkomstdrink, og tok den med til våre plasser. Om lag fullsatt sal med folk som ville høre om den spanske Rioja vinen. Rioja regnes som det beste vindistriktet i Spania. Framme ved forelesningsskjermen stod vinen på rekke og rad.

Kjent vindistrikt
 
Spansk vin

En representant for vinen som ble representert, fortalte på engelsk, ikke spansk. Han smakte på vinen sammen med oss deltakere og forklarte til hvilken mat de forskjellige merkene passet. Han forklarte om merkene: Imperial, Cune, og Contino.

Vinekspert opplyser

Flere servitører gikk rundt og slo i en skvett vin for hvert merke. Vi hadde rikelig med vann, og fikk servert små loffskiver til.

Servitør

Vinglassene hoper seg opp


Representanten fortalte

Alle druene til Imperial blir plukket for hånd. Vinhuset heter Cune, men som nevnt har de også merket Imperial, og Contino som er en spesifik vingård som inngår i "Cune" familien/området.
Her gjaldt det å notere litt. Det var en del viner å holde rede på.

Gode viner

Her måtte noteres

Vi fikk smake en liten skvett av Imperial Gran Reserva Magn. Den er fra 2007 og koster 760 norske kroner pr. flaske. Da Felipe giftet seg, han var da prins av Spania, var det bestilt 1200 flasker til bryllupet. Det sier sitt om den vinen.

Dyr og god

Vinkjelleren for Imperial

Det ble mye informasjon om de spanske vinene, den dyreste var selvsagt av de beste, men der var også rimelige viner som Cune Crianza til 140 kr pr flaske, og Cune Reserva til 175 kr. Det ble en interessant vinsmaking. Da det var slutt, ble det en liten prat i salongen utenfor kurslokalet, før vi dro hver til vårt.

I salongen før hjemtur
  


  





   












 

   


  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar