Jeg var forundret over at så mange var ute og spiste en vanlig tirsdag ettermiddag.
Skansen
Godt med Fanta
Fra Skansen
Vi spaserte videre til Gamle Logen der vinsmakingen skulle være. Der møtte vi den fjerde fra familien som skulle delta. Gamle Logen har vært ramme om mange store og små tilstelninger gjennom historien.
Inngangen
Vi gikk inn, og ventet kun en liten stund før døren ble åpnet til rommet vi skulle være. Vi fikk en Cune Cava Brut som velkomstdrink, og tok den med til våre plasser. Om lag fullsatt sal med folk som ville høre om den spanske Rioja vinen. Rioja regnes som det beste vindistriktet i Spania. Framme ved forelesningsskjermen stod vinen på rekke og rad.
Kjent vindistrikt
Spansk vin
En representant for vinen som ble representert, fortalte på engelsk, ikke spansk. Han smakte på vinen sammen med oss deltakere og forklarte til hvilken mat de forskjellige merkene passet. Han forklarte om merkene: Imperial, Cune, og Contino.
Vinekspert opplyser
Flere servitører gikk rundt og slo i en skvett vin for hvert merke. Vi hadde rikelig med vann, og fikk servert små loffskiver til.
Servitør
Vinglassene hoper seg opp
Representanten fortalte
Alle druene til Imperial blir plukket for hånd. Vinhuset heter Cune, men som nevnt har de også merket Imperial, og Contino som er en spesifik vingård som inngår i "Cune" familien/området.
Her gjaldt det å notere litt. Det var en del viner å holde rede på.
Gode viner
Her måtte noteres
Vi fikk smake en liten skvett av Imperial Gran Reserva Magn. Den er fra 2007 og koster 760 norske kroner pr. flaske. Da Felipe giftet seg, han var da prins av Spania, var det bestilt 1200 flasker til bryllupet. Det sier sitt om den vinen.
Dyr og god
Vinkjelleren for Imperial
Det ble mye informasjon om de spanske vinene, den dyreste var selvsagt av de beste, men der var også rimelige viner som Cune Crianza til 140 kr pr flaske, og Cune Reserva til 175 kr. Det ble en interessant vinsmaking. Da det var slutt, ble det en liten prat i salongen utenfor kurslokalet, før vi dro hver til vårt.
I salongen før hjemtur
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar