søndag 10. september 2017

Første uken i september 2017

Tiden stopper ikke, det er det eneste jeg kan fortelle dere med sikkerhet. I dag er det søndag 10. september, og søndag for en uke siden kom jeg tilbake fra jubileumsfest i Fosnavåg. Den har jeg fortalt om, her bare et bilde fra to søskenbarn som deltok på festen.

Gjester

Onsdag fikk jeg overnattingsgjester, de hadde hørt om bomturen vi hadde på Lom da vi skulle kjøpe kanelsnurrer hos den kjente bakeren der. Nå hadde de kjørt nesten samme ruten og stoppet på Lom og kjøpt med av de berømte kakene. De dro videre torsdag formiddag.

Kanelsnurr

Frokost torsdag

Det har vært dårlig vær og mye valgstoff siste dagene. Været var grått med litt regn da jeg dro inn til Oslo i går. Først spaserte jeg på Aker brygge, da var det opplett, og nå så jeg det stod store plakater om at det var: Skandinavias største flytende båtmesse. Jeg stoppet og så ned på alle båtene. Litt lenger borte på Aker Brygge så jeg det var pyntet i høstfarger. Utsikten mot Akershus slott og festning så grå ut,

Fra båtmessen

Høstfarger på Aker Brygge


Grå utsikt

Inne i hovedstaden møtte jeg Håvard som avtalt, han fortalte regnet hadde høljet ned for en stund siden. Det vi først skulle se var det nye Nasjonalmuseet som er under bygging, mellom kl. 12.00 - 15.00 var bygget åpent så en kunne gå inn og opp på taket og se utsikten. Først så vi på steinen som skal brukes på bygget.

Steinsorten som skal brukes

Utenfor bygget så vi røyk oppe på taket. Da fikk jeg høre at det var en japansk kunstner som hadde laget til en installasjon med røyk oppe på taket. Vi gikk opp, det var vått overalt med vannsøyler, som nevnt hadde det regnet grassat for en stund siden. Vi kom opp på taket, så på røyken, men mest på den flotte utsikten fra taket. Her skal sikkert være restaurant når det blir ferdig.

Røyk fra taket

Alt de finner på

Men flott utsikt

Inne i bygget så enormt stort ut, men så blir dette Nordens største kunstmuseum på 54600 kvadrat meter. Det skal åpnes i 2020. Prislappen er på 5 milliarder, men så blir dette et bygg som kan romme vår kunst. Tenk på at mye av vår fantastiske malerkunst for eksempel er stuet bort i kjelleren på nåværende museum fordi de ikke har plass. Jeg gleder meg til å se det nye Nasjonalmuseet.

Digert bygg
Slik skal det bli

Men det jeg også ville denne lørdag ettermiddag, var å se på alle valgbodene ved Karl Johan. Først så jeg på de fine blomstene ved Rådhushagen. Som vi vet er det Stortingsvalg på mandag. Og gudene skal vite der var litt av hvert. Partier jeg knapt har hørt om. Jeg trodde heller ikke vi hadde et kommunistisk parti her hos oss, før ja, men ikke nå..

Fra Rådhushagen

Eksempel på ørsmå partier

Vi kom til de partiene folk flest velger i. Der fikk vi programmer, drops, et sted også en liten ting å feste på jakken. Jeg tok imot med de fleste og ønsket godt valg til dem jeg ikke stemmer på også. Jeg har nemlig for lengst bestemt meg, og som sagt er det hemmelig valg.

Flere partier

Her fikk vi denne


Men det morsomste av alle var den foran pølsekiosken. Vi spaserte mot Stortinget, og nedenfor det stod studioet de har brukt til valgsendinger. Jeg så på Stortinget og lurte på hvem som kommer inn etter valget. Men folket bestemmer, alle må være enige i resultatet, selv om en er uenig. Det kalles for demokrati. Da jeg skulle skrive dette så jeg at jeg hadde glemt å ta bilde av Senterpartiet, det beklager jeg for eventuelle velgere.

Artig

Valgstudio

Stortinget

Ved Stortinget var en markering for fritt Kurdistan, i farten kom jeg ikke på hvor det landet eller området ligger. Jeg har en anelse, men skal ikke hefte meg med det. Det forundret med at så mange kurdere var til stede her. Bor alle i Norge tro? Eller er mange av dem tilreisende? Her var i alle fall mange av dem i sine spesielle drakter og med flagg.

Jeg vet forlite om dette
Mange frammøtte

Nå spaserte vi til Youngstorget til Internasjonalen der vi roet ned og snakket om alt vi hadde sett. Vi satt ved et bord nær baren. Vi hadde hatt opplett på vår runde i hovedstaden, men nå så vi det var begynt å regne igjen. Nå diskuterte vi det vi hadde sett på vår vei, jeg hadde fått med mye mer enn jeg hadde planlagt. Nå kom også PC og Janis, her på Internasjonalen har en lov å ta med hunder. Ikke lenge etter sov hun. Men jeg dro tidlig hjem, for jeg skulle se et program i TV: Skal vi danse.  

På Internasjonalen
Baren

Så kom Janis





  




  






 



    
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar