lørdag 16. september 2017

Opplevelser på Oslo Kulturnatt, del 1, september 2017

I går var det Kulturnatt i Oslo, da var det meste åpent for publikum, som for eksempel museum. Alt er gratis å komme inn, men kjøper en noe må en selvsagt betale. De fleste steder er åpent til ut i de små timer, men startet på ettermiddagen. Vi var to fra familien som benyttet oss av tilbudet, og startet med første besøk klokken 16. 00. Jeg hadde før gått forbi Miniflaskemuseet, men da hadde det vært stengt. Nå var dette et av tilbudene, og vi startet der. Det første vi så var stifteren Ringnes, han stod som en konge i rett innenfor døren.

Miniflaskemuseet

Samleren er Christian Ringnes som er en velstående kar fra en kjent familie. Han er en av Norges største private kunstsamlere. Jeg kan nevne Skulptur- og Kulturminneparken, Ekeberg-parken i Oslo.
Den ble åpnet i 2013. Ringnes har vært en raus giver av skulpturer og penger til Oslo kommune. Samlingen av miniflasker har sikkert vært en privat hobby.

Christian Ringnes

The Mini Bottle Gallery har verdens største samling av miniatyrflasker. Av rundt 53 000 flasker er hele 12 500 i over 50 forskjellige installasjoner utstilt. Her er hele tre etasjer med lokaler og flasker. Etter å ha passert Ringnes, samleren, kom vi til en fontene med glass. Jeg ble mer og mer forundret etter som jeg kom innover i lokalene.

Glassfontene

Først kom vi til landskap med småflasker formet som båter, så av kjendiser. Over var lysekrone av småflasker. Diana og Charles var der også, sikkert fra bryllupet. Innredningen hadde elegante stoler.

Formet som båter

Og som kjendiser

Lysekrone
Diana og Charles
Elegant stol

Vi så den dyreste flasken, til og med signert fra whiskygiganten Gordon. Den eldste flasken var også utstilt, den er fra 1884. Flasker også formet som kjente landemerker, andre som dagligdagse ting som kringler.
Dyreste

Den eldste
Kjente landemerker

Kringler

Absolutt meg


Jeg var forundret over fossen som kom rennende fra andre etasje, vi beundret den før vi  gikk opp. 

Ved fossen

Rinngnesfossen

Jeg var svært overrasket over alt jeg så, jeg ante ikke at museet gikk over tre etasjer, under var kjelleren som også var innredet, og i andre etasje som vi så. Det var innredet også som tema, for eksempel verdenskartet, land med sine spesialiteter angående dette temaet. Museet har også selskapslokaler, her kan man feire voksne sine jubileum for eksempel. Det var flere morsomme innslag, som typen som satt på månen og fisket.

Morsom kar

Verdenskart

Festlokale
Fra England
Fra Nederland

Museet var svært fint tillaget interiørmessig også. Til en avdeling var drueklaser som omkranset 
inngangen for eksempel. Av morsomme ting kan jeg også nevne en plattform en kunne stå på og trykke på en knapp, og velge til dømes opera, pop, og huladans. Da kom små flasker formet som det og danset. Et sted beundret vi en skotte i full mundur og med sekkepipe. Plutselig spilte han og da føk skjørtet opp, der hang to små miniflasker. Så nå vet vi hva som skjuler seg under skjørtet til skottene.

Flott tillaget


Kunne velge musikk

Skottenes hemmelighet

Kjelleren var innredet som pub. Det hadde absolutt den atmosfæren. Her kunne en komme ned på sklie, men da tror jeg en bør være litt yngre. Jeg foretrakk trappen. Den yngste tok sklien.

Klar, ferdig...
I full fart
Fra puben

Pub atmosfære

Del 2 i morgen.


   









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar