torsdag 22. november 2018

Reisen til Kenya 2018, del 3

Etter besøket på Sjiraffsenteret  kurset vi mot den kjente restauranten Carnivore. Vi hadde et stopp ved et senter som solgte ting, men jeg kjøpte kun en magnet. På kjøreturen passerte vi hus som så noe shabby ut, men de vakre, blomstrende Jakarandatrærne pyntet opp. Nå så vi igjen de mørke fuglene som sirklet på himmelen.

Jakarandatrær pyntet opp
Store, mørke fugler

Framme ved restauranten

Vi kom inn i et spesielt lokale, og på vei mot vårt bord passerte vi grillen der mye kjøtt var under tilberedning. Etter å ha satt oss ved bordet, kom en kar og bød på en kjent, lokal snaps, men da jeg så hva den ble mikset med, våget jeg ikke smake så tidlig på dag. De fleste av de andre stod også over.

Spesielt lokale
Grillen

Tilfanget til lokaldrinken
Dava Mojito

Først fikk vi servert gresskarsuppe. Så kom kelnere rundt met tilbehør til kjøttet, og noen kom med lange spyd med forskjellig typer kjøtt som lam, and og biff for eksempel. Ville du ha, sneiet de av med en skarp kniv. Ved et bord ble det liv, jeg tenkte de feiret noe, for et helt kor av betjening samlet seg og sang og spilte på trommer.

Gresskarsuppe
Fra bordet
Staben i sving

Mens vi satt her kom en heftig regnbyge, det passet fint, vi satt tørt og godt i en spesiell restaurant.
Innredningen var spesiell og kelnerne var blide og hyggelige.

Vi satt i ly for regnet


Etter den spesielle lunsjen, tok vi plass i bilen og kjørte i retning hotellet. Igjen så vi villsvin som snoket etter noe i veikanten.

Villsvin

Etter en kort pause på hotellet, møttes vi i 15. etasje der det var Happy Hour.  Fra vinduene her så vi bort til kjøpesenteret Westgate der det i september 2013 var et fælt terrorangrep. Oppunder 100 personer ble drept, noen sier det var flere. Terroristene brukte håndvåpen og granater. Kjøpesenteret ble stygt ødelagt, men etter hvert gjenreist og åpnet igjen.

I 15. etasje

Det gule kjøpesenteret
rett bortenfor

Vi ble enige om å spise middag på hotellet, og bestilte bord i 24. etasje. Restauranten der gikk rundt, det tok over en time på runden. Da tiden var inne, benket vi oss rundt bordet vårt ved vinduet, og tok stadig en titt ut for å se på utsikten til byens lys. Menyen min var tomatsuppe, så lam til hovedrett. Så is til dessert. Naturligvis Mövenpick- is, samme navn som hotellet.

Mens vi venter på
forretten

Utsikt til byens lys
Hovedretten min
Fra bordet
Fortsettelse i morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar