lørdag 24. november 2018

Reisen til Kenya november 2018, del 5

Vi møttes på parkeringsplassen og tok plass i safaribilen vår. Taket var hevet litt opp, dermed kunne vi stå og få bedre oversikt over det som måtte dukke opp på savannen. Personlig satt jeg ved et vindu jeg kunne åpne, vanligvis stod det åpent hele tiden, dermed ble jeg ofte svært nær dyrene. Først så vi en stor flokk sebraer med sine mørke striper. Sebraen hører til hestefamilien, og det finnes flere underarter. Jeg synes de er fine dyr.

Bilen stod klar
  Mange sebraer

Neste vi så var flere flokker med bøfler som beitet på savannen. Bøffel er den største oksen i området, og kan være i flokker på flere hundre dyr. De ser helt svarte ut, og kan veie fra 300- 900 kg. Hunnen er vanligvis mindre enn hannen, men store horn finnes som regel på begge.

Bøfler


Vi så flere flokker med bøfler. Nå var vi i gang med safarien som egentlig er en turistreise for å se på ville dyr. Først ble ordet safari brukt om jakt på savannene i Øst- Afrika for å jakte på "De fem store" som løve, elefant, bøffel, leopard og nesehorn. Ordet safari kommer fra swahili og betyr karavane- reise. Nå kjørte vi mellom flokker av ville dyr. Plutselig stoppet vi og det ble helt stille. Vi så våre første løver. De lå og slappet av i gresset. Vi kjørte nærmere. De døset videre.

Mer bøfler

To løver

Vi kjørte nærmere

De så ut som to snille pusekatter, men dette er farlige villdyr. Vi stod en stund og så på dem før vi fortsatte. Jeg satt ved vinduet og så rett bort på dem. Noen stod ved taket for å få best mulige bilder.

God oversikt

Litt etter stoppet vi igjen, først trodde jeg det var en leopard vi stod tett ved, men det var en gepard. Vi studerte den, men plutselig reiste den seg og gikk. Litt etterpå så vi en hyene, det er noen av de styggeste dyr jeg ser. Den gikk også da vi stoppet for å se på den.

Geparden
Den går sin vei
Ekkel hyene

Vi var på kveldsafari, så nå startet det så vidt å bli skymt, solnedgangen var ikke langt unna. Vi så flokkene med dyr langt borte, dyrene var oftest i flokker, for da var det ikke så lett for løver og andre å ta noen av dem. Under ser vi et akasietre, de blir også kalt paraplytre, for treet gir ly for regn, og for solskinn.



Vi så en del fugler, her skal være mange typer. Jeg så flere gripper som hadde vaglet seg i trær. De ventet sikkert på at det skulle bli noe åtsel å slite i til kvelden, etter at løvene har tatt et dyr og har forsynt seg.

Gribber
Så kom solnedgangen
Vakker kveldsol


Da det mørknet, kjørte vi tilbake til campen. Da vi gikk inn for å hente nøklene, så vi to små, søte hjortedyr som hadde forvillet seg inn i hagen. De ble redde og stakk av da vi kom.

Søte, små dyr

  
 Etter en pause møtte vi til middag. Vi satte oss ved vårt bord, og nå kunne vi velge tre retter, dersom vi ønsket det. Om kvelden kunne det være litt kjølig, det var lurt å ha med en jakke.

Middag

Plutselig ble det liv ved nabobordet, flere fra servitørene kom togende inn med en kake og sang. Jeg trodde det var en av de tre som satt der som var bursdag. Men nei, vi fikk høre at damen og de to mennene var spanske og på besøk her for tredje år på rad. Da kaken var servert, skar damen stykker av den og kom til nabobordene med. Kaken smakte meget godt.

Vi fikk smake
   
  Det ble ingen sen kveld, neste morgen skulle vi grytidlig på ny safari. Det forteller jeg om i morgen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar