søndag 25. november 2018

Reisen til Kenya i november, del 6

Noe av det første jeg hørte denne tirsdag morgen var de høye gryntene fra flodhestene. Da jeg kom til frokost, så jeg fra verandaen bort til elvevannet der flodhestene vaket i vannskorpen. Nå var gryntene mye høyere og tydelige, og ganske eksotisk å høre på mens vi spiste. Straks vi var klare, gikk vi til bilen som stod på parkeringen.

Inngangsdøra til min hytte

Her var flodhester
Her var mange
under vann

Første vi passerte denne morgenen var små antiloper, de er noen av de søteste dyrene, synes jeg. Videre sebraer med sine striper beitet fredelig. Så en flokk gnuer, litt bortenfor dem de mørke bøflene. Alle beitet fredelig i nærheten av hverandre.

Antiloper

Sebra og to vortesvin
Flokk med gnuer


Det speides

Som dagen før så jeg fugler som hvilte i tretoppene, på bilde under ser vi en av dem. Jeg så også flere store fugler som spankulerte på marken, det syntes jeg lignet på hegre. Det var flott å se at de forskjellige gruppene med dyr beitet fredelig sammen, felles hadde de frykten for at løver skulle dukke opp og jakte på dem. Litt etter så vi noen blå, søte fugler både på manken, og et par satt i et tre.

Fugl i tretopp

Lignet på hegre
Store flokker beitet

Vortesvin løper av sted
Søte blå småfugler

Vi kom til et sted med mange sebraer de var på land og gresset, men noen tok et bad. Vi stod en stund og betraktet disse fine dyrene.

Sebraer bader
Noen er på land

Plutselig ser vi en flokk elefanter, store og majestetiske kommer de mot oss. Det er imponerende dyr. 
Det er litt skremmende når flere så store dyr kommer i retningen vår, men guiden lar bilen stå stille, og vi ser tause på det svære dyrene. Så kommer en flokk med strutser løpende, de ble en avveksling fra de svære elefantene

Elefantene kommer
De går rett foran bilen

Strutser


Så ble det stopp. Guiden hadde sett løver lenger borte på savannen, han hadde et fantastisk skarpt syn. Han tok opp kikkerten, jo det var løver. Han kjørte nærmere og der lå to løver i det høye gresset. De lå bare og dormet og så fredelige ut. Vi stod en stund og så på dem. Jeg satt ved det åpne vinduet og så rett bort på dem. Det var både skummelt og spennende.

Løver i gresset
Nesten skjult i
savannen
Skummelt, men spennende
 

Nå kom vi til enda en elvekulp, her fikk vi lov til å gå ut av bilen. Vi stod på en liten høyde og så ned på alle flodhestene. Men vi måtte ikke gå lenger ned til bredden, en gjorde det, men kom raskt opp igjen. Flodhestene er gressetere, men kan lett bite et menneske i to. 

Masse flodhester

 For nær
Farlige dyr under vann
Ikke gå for nær

Nå var det tid for lunsj, den skulle vi spise på savannen. Nå kjørte guiden dit, på veien så vi sjiraffer. Men lunsjen og resten av dagen skal jeg fortelle om i morgen.

En sjiraff spiser

   Her var flere sjiraffer
Fortsettelse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar