tirsdag 27. november 2018

Turen til Kenya, november 2018, del 8

Neste morgen som var onsdag 14. november møtte vi ved bilen kl. 06,30. Da hadde vi vært innom hotellet og fått kaffe og kjeks, frokost skulle vi spise senere. Nå skulle vi ut og se dyrene i morgen gryet, samt se soloppgangen over savannen. Vi så straks en flokk impalaer, det er antiloper som jeg synes er vakre dyr. Det sies de kan hoppe 9 m langt og 2,5 m høgt. De er gulbrune og elegante dyr.

Vi drar før det lysner
 Morgengryet
Impalaer

Så kom solen og la et fint skjær over savannene og dyrene som var begynt å røre på seg i morgen lyset. Elefantene var store og staselige da de kom sakte gående, nå hadde de med en liten unge.   Gribbene satt i trær og så seg rundt, slik de gjorde dagen før.

Morgensol
 Elefanter

Gribbene speider

Det var flott å se da solen kom opp og gradvis la et rødlig skjær over savannen og dyrene som snart var på vandring på savannen. Gnuer hadde startet beitingen, de er hovdyr av antilopetypen, og både hannen og hunnen har horn. De kan veie opp til 300 kg. De lever i flokker, ofte sammen med andre dyreflokker, da er det ikke så lett for rovdyrene og plukke ut et enkelt dyr. Iblant var det vanskelig å kjøre, særlig over elvefar, men det kunne være idyller å se på.

Gnuer som beiter
Idyller, men iblant 
vanskelig å passere

Vi så en gepard med unger. Litt bortenfor lurte en hyene, den hadde sikkert tenkt å ta en av ungene. De var vanskelige å se i gresset, men hyenen hadde planen klar. Så ble gepardmoren oppmerksom på hyenen. Da den forstod det, bare gikk den videre og lot som den ikke var interessert. Guiden fortalte at det var hyenens strategi, men så kunne den slå til når geparden ble uoppmerksom.

Gepard med unger

Så havnet vi plutselig oppi et jaktdrama. Det startet med at vi hørt en stor larm, og plutselig så vi flokker med gnuer som løp for livet. Og da så vi løvene som hadde jaget gnuene. Fra venstre kom noen løver, foran oss var noen, og noen løver hadde slått til på høgre siden. Det ble et naturens drama som nå utspant seg foran oss.

Gnuene rømmer
   Til venstre er løver
Midt på løver

Nå var dyreflokken så å si omringet av løver, nå hadde de stoppet for å vurdere stillingen. Da skjedde noe uventet. En hanløve ble opptatt med en hunløve som ikke var interessert. Da ble det kamp og rasende løvebrøl. Nå rømte hunløven med hannen i galopp etter. Nå hadde de glemt hele jakten. Guiden fortalte at det var to løvefamilier som jaktet på gnuene, han sa at til alt hell hadde løvinnene ikke med seg ungene sine, for da hadde hanløvene drept hver eneste unge. Vi fikk oppleve litt av en dramatikk på savannen.

Gnuene er omringet



Gnuene stopper for å 
se hva som skjer
En hanløve jakter på
en løvinne, 
rett før de sloss


 Hun rømmer

På denne måten kom gnuene seg unna inn til videre. For oss ble det en oppvisning uten like. Iza og Håvard fikk festet det på video, men jeg var så opptatt av kampen og løvebrølene at jeg bare satt fasinert og  så på. Guiden kjørte etter løvene, de to hanløvene la seg i skyggen av noen busker. Til slutt lå de side om side og bare slappet av. Kanskje de var brødre?

Vi fulgte etter hanløvene

Gode kompiser

Men nå måtte vi sette kursen mot hotellcampen og spise frokost. Vi skulle også sjekke ut, for dette var vår siste dag på safari. På vei tilbake så vi mange dyr, særlig ble jeg opptatt av giraffene.

Giraffer
Tilbake ved hotellet

Det ble frokost, jeg tok bilde av vår faste kelner, Kennedy. Etter å ha spist gikk vi bare en trapp ned og vi var ved gjerdet ned mot elven rett nedenfor. Der var mange store flodhester, noen få unger så jeg, og de er bittesmå i forhold til de digre voksne.

Frokost

Kennedy
Ved elven
Mange flodhester
Bilder tas

Svære dyr


Nå gjorde vi oss klare for å sjekke ut, da kom han som hadde ansvaret for å holde min hytte i orden, han sa at søsteren hans også hjalp til, og nå ville han bære vesken min. Jeg gav ham tips, og han ville gjerne få bildet på bloggen, navnet var Yeuben. Men etter å ha sjekket ut, skulle vi videre på enda et besøk, det forteller jeg om i morgen.

Drar fra hytta
Yeuben og søsteren

  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar