tirsdag 21. mai 2019

Grand Prix, og på Babyshower, mai 2019

Først litt om årets Grand Prix. Lørdag 18.mai var vi samlet på Kolsås igjen, der skulle vi spise middag, og tv stod på for vi ville se hvordan det gikk med Norge. Ikke alle i familien var interessert, en var gått ut for han skulle på konsert. Vi spiste indrefilet på mange typer rotgrønnsaker, pluss bakte poteter og annet tilbehør. Det smakte ypperlig.

Hjemme på besøk
Så middag

Etter den gode middagen tok jeg plass i sofaen ved tv, for å se på overføringen fra Tel Aviv. Den gikk sin gang, så kom avstemningen. Hvorfor en fagjury skal ta del, begriper jeg ikke. Her er det snakk om hva det store, vanlige publikum liker. Det viste avstemningen, for Norge kom på 5. plass.
Nederland vant. Så kom Madonna, det ble en kjempeskuffelse. Jeg tenkte at her skal jeg se en legende, hele tablået ble som en stor begravelse. Heldigvis et lysglimt med rapperen. Men selve opplegget av Grand Prix i Tel Aviv var en flott forestilling.

Jubel i salen
                                     
Tragedie
Lysglimt


Så til noe mye mer hyggelig. Søndag var vi inn til Oslo på Babyshower. Alt var planlagt på forhånd av hennes venninner, og vi i familien var informert. Hun som venter baby visste ingen ting, og hennes samboer tok henne med på biltur, og fant på flere unødige stopp, da hadde han kontakt hjem for å høre hvordan det gikk. Da vi kom inn, var en flokk unge, søte damer i full sving med å gjøre klar medbrakt mat. Personlig hadde jeg med spekemat, og en hadde med marsipankake. Nå lå gavene klar, ballonger pyntet opp, maten stod på bordet. Mads fikk klarsignal og kjørte hjem, Therese gikk opp til leiligheten og ble selvsagt svært overrasket.

Fint pyntet
Damene i sving
Så kom hovedpersonen

Tidligere på dagen hadde hun tatt avskjed med broren som skulle reise tilbake til Bergen på jobb. Nå stod han i stuen sammen med oss andre som var der og hadde klart å holde på hemmeligheten enda vi var sammen både 17. mai og lørdagskvelden. Hun tok det hele pent, og var selvsagt glad for festen. Gavene fra oss pakket hun opp før vi dro. Henrik skulle reise, han skulle kjøres til flytoget, da brøt vi i familien opp og ble med. De unge venninnene og hovedpersonen fikk kose seg i lag, de hadde sikkert mye å snakke om.

Broren hadde
ikke reist
Mye god mat, her
kun noe av den

Babyshower feires for et barn som er ventet. Ofte er det et overraskelsesparty, og de fleste har med gaver. Dette har vært vanlig lenge i USA, men er blitt populært her i Norge også. Men å feire den gravide har hatt en lang tradisjon. På 1400- tallet i renessansen ble den gravide feiret av familie og venner. I moderne tid oppstod dette på 1900- tallet, særlig etter Andre verdenskrig. Da var det trange tider så gavedrysset var kjærkomment i Norge. Nå til dags har de fleste det bra, nå er det mest for å overraske den gravide og kose seg med god mat og prate sammen. Gavene er prikken over i-en. Jeg syntes det var en hyggelig opplevelse.

Venner møtes og koser
seg med god mat
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar