tirsdag 7. mai 2019

Helgetur til Zürich mai 2019, del 1

Fredag morgen gikk to av oss i familien om bord i flyet fra Swiss Air som skulle ta oss med til Zürich. Den tredje som skulle bli med måtte dessverre avlyse. Vi lettet ca. kl. 10.15. Flyturen ville ta rundt 2 timer. Om bord fikk vi servert en kake, kaffe, juice  og sveitsisk sjokolade. På flysiden stod Helvetia, som var det gamle navnet på Sveits. Vi landet 12. 10

Flyet stod klart
Sveitsisk sjokolade
Vi nærmer oss landing Zürich


Fra flyet ble vi hentet med buss, og på bussen ble vi ønsket velkommen til Sveits. Jeg kan ikke huske å ha opplevd å bli ønsket velkommen på en privat tur før. Da bagasjen var kommet, tok vi tog inn til sentrum. Siste stykket til hotellet gikk vi litt opp noen trapper, så sjekket vi inn på hotell St Josef. Så ut på byen. Det første vi så var Predigekirche, som betyr tale eller forkynning. Dette er en av de fire hovedkirkene i gamlebyen.

Kirken

 Den hadde et svært lyst kirkerom og et spesielt formet tak. Der var ikke alter, og ingen glassmalerier i farger. Kirken ble først bygd i 1231, spiret kom opp i 1308- 1350. Da var det in med høye tårn. Orgelet ble utvidet flere ganger, men ble så skiftet i 1923 til orgelet vi ser i dag. Dette er en av de fire hovedkirkene.

Framme i koret
Spesielt tak
Orgelet
Eneste pynt ser vi
på denne veggen

Vi spaserte i gamlebyen som var et sjarmerende område. Lave, spesielle hus, men mange trær som livet opp. Zürich er største byen i Sveits, men er ikke hovedstad, det er Bern. Zürich ligger ved bredden av elven Limmat ved Zürichsjøen. Det er i den tysktalende delen av Sveits.  

I gamlebyen i
Zürich
Festlig gate,
Niederdorfgata
Heidikua

Nå var det tid for lunsj som vi spiste på uteserveringen til kafé Henrici. Det ble grønnsaksuppe og brød. Vi hadde utsikt til en statue og fontene. Til tross for grått vær var en god del folk ute og spaserte, mange var tydelig turister som oss.

Lunsj
Utsikten
I gamlebyen

Vi ruslet videre og nå skulle vi besøke den andre av de fire hovedkirkene. De to mer firkantede tårnene ser man rage opp i byen. De blir kalt Twin Towers. Kirken Gossmünster, er Sveits største kirke. Den skal være grunnlagt av Karl den Store som levde fra 742- 814. Det sies at hesten hans kollapset over gravene til Zürich helgener Felix og Regula. Dagens kirke stod ikke ferdig før på 1300- tallet. Tvillingtårnene ble bygd rundt 1490. Man kan gå trapper helt opp i tårna, men det gjorde ikke vi.

Katedral



Det var ikke lov å ta bilder inne, men merkelig nok kom et bilde på kameraet mitt. Kirkerommet var lyst og høyt under taket. Her var glassmalerier i fine farger framme i koret. Her var lyse søyler, men jeg så heller ikke her noe alter.

Glassmaleriene

Kirken sett fra en annen vinkel, vi ser også tårnet til en annen kirke

  
Vi gikk videre og så på utsikten til elven, så videre i de trange gatene. På et gatehjørnet var en figur som forestilte Karl den Store.

Utsikt til elven
Figuren
Pittoreske gater
Del 2 i morgen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar