onsdag 8. mai 2019

Helgebesøk i Zürich, del 2, mai 2019

Vi spaserte videre i Zürich til Stadelhofen Plass. Her var en fontene, og blomstene bortenfor lyste opp i gult og blått, tett i tett med stemorsblomster. Så kom vi til operaen, et staselig bygg. Vi gikk videre i retning innsjøen, på veien passerte vi et sted de holdt på å rigge opp et digert sirkustelt. Der stod også en søt liten sirkusvogn.

Flotte blomster
Operaen i Zürich
Fra en annen vinkel

Sirkusvogn

Ved Zürichsjøen var et idyllisk område. Vi ruslet på promenaden ved sjøen, flere steder var anlegg med blomster. Særlig ett sted langs vannkanten samlet ender og svaner seg, for der kastet folk brød- biter til dem. Særlig svanene var det mange av.

Utsikt

Ved Zürichsjøen

 Svaner
Søt liten and
Men svanene er de
mest elegante
Nå gikk vi mot den tredje av de fire kjente kirkene jeg skulle se denne dagen. Den siste skulle jeg se senere. På veien måtte jeg beundre de store trærne med greiner som hang utover vannet. Et sted var det kastanjetre, for på greinene hang kastanjenøtter. 

Pynter opp

Jeg gikk inn i den tredje kirken, Fraumünster. Her måtte jeg betale for å se kirkerommet. Dette er den eldste kirken i  Zürich og var tidligere et nonnekloster med røtter fra 853. Da hadde klosteret handelsrettigheter i byen, de samlet inn avgifter, og de laget myntete. Abbedissen i klosteret var byens fremste leder og var kun underlagt keiseren. I dag er kirken mest kjent for steinglassvinduene signert Marc Shagall. Jeg syntes de var utrolig vakre. Ikke lov å ta foto, men det snek seg inn ett. Det enorme kirkeorgelet har 5793 piper. Ellers var kirkerommet lyst og med søyler. Den brune taler stolen oppe på veggen hadde tak som en krone over. På den ene kirkeveggen var på nedre delen et veggmaleri. 

Fraumünster
e

 Signert Shagall


Vi gikk videre i denne idylliske byen Zürich som har rundt 400 000 innbyggere. Vi gikk over en av broene til andre siden av elven Limmat. Vi fortsatte i gamlebyen i smale gater, de fleste pyntet med det sveitsiske flagget. Så mange flagg med landets flagg til vanlig, har jeg ikke sett før. Nå var det tid for en pause, solen tittet fram så vi satt på uteserveringen til Taverna Catalana.

Fint langs elva
Over brua

Idyllisk i gamlebyen
Pause

 Nå gikk vi opp til en høyde, Lindenhof Park, der var utmerket utsikt til andre siden av byen. Zürich er rett og slett en eventyrby, jeg ante ikke at den var så sjarmerende. Byen var opprinnelig en keltisk bebyggelse, og hadde i romertiden et kastell, festningsanlegg. I høgmiddelalderen hadde byen en borg som var sete for flere tyske konger og keisere. I 1218 ble byen en fri riksstat, og ble i 1351 medlem av Det sveitsiske edsforbund. Under reformasjonen var Zürich et sentrum for protestantene.

Fin utsikt
Panoramautsikt til andre
siden av Limmatelva 

Vi spiste en tidlig middag på en italiensk restaurant, Santa Lucia. Men det var fortsatt tidlig kveld, så vi spaserte til Casa Romera, men det ble likevel en tidlig avslutning på kvelden. For neste dag ventet en spennende utflukt, så det gjaldt å være uthvilt og opplagt.

Utenfor Casa Romero
Spesielt inne
Fortsettelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar