tirsdag 18. juni 2019

Tur til Sunnmøre, del 2, juni 2019

Vi våknet til et flott sommervær, dalen jeg vokste opp i lå grønn og frodig slik den alltid hadde vært. Først spiste vi frokost i gjestehuset, så gjorde vi oss klare til fredagens program.

Her bodde vi

Først gikk vi ned til huset som var mitt barndomshjem, nå min yngste brors hjem. Idar F. har bygd og pusset på det både ute og inne. De har to sønner som for lengst har flyttet og stiftet eget bo. Den yngste bor ganske nær, nå så vi svigerdatteren satt i solveggen sammen med de to døtrene. Idar og Ranveig var der også.

I solveggen

Vi tok en titt på den fine hagen, husfruen er flink med hagestell og det blomstret villig. Hele tiden for en liten tasse av en robot og pusset på gresset hele tiden.

Mitt tidligere barndomshjem


Ranveig har stell på hagen
Fint i solveggen

Men nå måtte vi starte dagens program. Denne dagen skulle vi ut til Fosnavåg, men først dro vi opp på gravstedet for å se til graven til min mann, og sjekke hva som måtte kjøpes inn. Videre skulle vi stoppe for jeg hadde avtalt å slå av en prat med naboen Grete K som også var min trimvenninne. Men nå ville hun vi skulle komme opp på terrassen og ta en kopp kaffe.

Her var strålende utsikt

Før vi satte oss, ba jeg om å få se Malerhytten hennes som ligger bak huset, for Grete K. er en kunstnersjel også. Hytten var fint innredet og malersakene stod klare, når trangen til å male kommer, går hun dit. Flere fine malerier så vi også. Her oppe fra ser vi ned til baksiden av mitt tidligere hjem, det var spesielt og vemodig å se.

Fra Malerhytten

Så tilbake til terrassen, og nå var Marit L også kommet, hun var nabo på andre siden, og det var henne jeg reiste sammen med på min første tur til USA. Nå ble det kaffe, kake og prat rundt bordet. 

Også husherren
Andreas K. på terrassen
 Prat rundt kaffebordet
Marit L midt på, Grete K 
med ryggen til.
 Kjekt å møtes

Men nå måtte vi videre og satte kursen mot Fosnavåg som ligger i ytre del av Herøy Kommune. Her spaserte vi litt i kjent område, og var innom noen butikker, det ble litt handel. Så var det neste besøk, vi hadde avtalt med Arnhild G. min svigerinne på min manns side. Hun ventet med middag, en god kjøttsuppe og brød. 

Ved middagsbordet

Senere kom flere på besøk, blant andre hennes datter Sissel. Nå ble det kaffe og ostekake. Den var så fin at det var synd å skjære i den. Kaken smakte nydelig. Det ble et koselig besøk.

Sissel ved kaffebordet

Så kjørte vi tilbake mot Indre Herøy, da måtte vi over Herøybrua. Den som har sett tv- serien Heimebane, ser denne brua i bakgrunnen i starten på hver episode. Jeg tok bilde fra midt på brua og utover skipsleia som går mot Stadthavet. Så tok jeg et bilde lenger inne.

Fra Herøybrua og
 mot skipsleia
Lenger inne

Resten av kvelden ville vi nyte sola ved hytteveggen. Dette var før et gårdsbruk, og jeg forklarte hvor uthuset, løa lå. Der hadde de i starten to kuer, kalver, sauer, også geiter, iblant gris, samt høner, og løe til tørket høy. Så pekte jeg ut hvor en liten elv rant nedover, et sted dannet den en liten kulp. En gang fikk jeg Maron, den litt eldre broren min, til å hjelpe meg å fange en liten geitekilling som jeg mente burde vaskes. Vi fikk den ut i kulpen og så tok jeg over. Jeg holdt hodet til stakkaren under vann for dette måtte gjøres grundig. Min far oppdaget hva som foregikk og kom løpende, da stakk Maron. Jeg fortsatte å vaske. Min far fikk fatt i killingen og fikk hodet til stakkaren over vann, den gispet etter luft. Jeg fikk en skjennepreken, dette måtte jeg aldri, aldri gjøre flere ganger, noe jeg lovet.
       Dette ble en dag med fullt program, været var fantastisk og sluttet med kveldssol, vi flyttet oss etter som sola flyttet seg og la et gyllent lys over området.

I hytteveggen
Så flyttet vi hit til
terrassen i kveldssola



Del 3 i morgen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar