søndag 30. juni 2019

Turer til Polen, del 2, juni 2019

I juli 2009 hadde vi besøk av to fra familien, og da de kjørte tilbake til Polen, ble vi med til Stettin. Etter hvert kom flere fra familien på besøk. Blant annet ble vi med på båttur i flott vær.

På terrassen
På båttur

I 2010 ble det en begivenhet i Stettin vi ble med på. Den yngste av de tre brødrene skulle ha kommunion. Ordet kommunion kommer fra latinske commenio som betyr fellesskap, i dette høve for altergjestenes fellesskap. Den yngste skulle til sin første nattverd. Det er en stor begivenhet hos katolikkene. Nå var vi med på å feire det.

Fra kirken

Seremonien er over

 Ble tid til tur i naturen

I 2012 ble det feiret jul i Polen, nå var vi blitt en mindre i familien, så det ble samling i Stettin denne julen. De fleste i familien var til stede.

Juletreet snart klart

Julegavene sjekkes

Nå ble det etter hvert feiret forskjellige begivenheter i Stettin. Først var det en fra familien som ville feire sin fest her i februar 2013, og flere gjester var innbudt fra Norge. Det startet kvelden før med velkomst i huset. Dagen etter den store festen.

Jubilanten kvelden før

Jubileet starter
 


Den store dagen
Gjester

I juni samme år, 2013, ble det en helgetur til Warszawa som er Polens hovedstad. Vi var tre fra familien som reiste. Jeg hadde aldri vært i Warszawa før, så denne byen var ny for meg. Vi møtte også en fra familien som studerte her. Jeg syntes det var interessant å besøke gamlebyen som er den eldste delen i byen,

Fra gamlebyen

Søsken
I Warszawa

I februar 2014 ble det ny feiring i Stettin. Da var vi igjen flere gjester fra Norge. Det ble stort party med mye god mat, samt underholdning.

Stor feiring

 
Festen i gang

I juni 2017 ble det helgetur til Krakow. Vi var tre fra familien som reiste, en by jeg aldri hadde besøkt før. Krakow har også en fin gamleby. Vi besøkte saltgruvene i Wielieczka, en stor opplevelse.

Fra Krakow

Fra saltgruvene

Vi var også i den jødiske bydelen Kazimiers, der var vi inn i flere synagoger. Vi tok også turen til den fæle konsentrasjonsleiren Auschwitz. En sjokkerende opplevelse, enda en har lest og hørt om det, er det grusomt å se brakkene og tenke på det som har skjedd der.


Fra Auschwitz

Neste tur i Polen var i juli 2018, da skulle Henrik få sine eksamenspapirer og det fikk jeg overvære. Det var interessant å se. Vi fikk også tid til en tur i den fine parken i hovedstaden:

Fullført

Festmiddag
  
Fra parken

Siste turen i Polen var til Stettin påsken i år 2019. Da var det fullt opplegg med turer både i byen og utenfor byen. Vi besøkte en vingård utenfor byen; og var på rundtur i Stettin, pluss det var selskap.

Fra vingård
Selskap

Fra gamlebyen i Stettin
Så tunellene
under jorda

Utsikt over Stettin

Da har jeg kommet til at jeg har vært 20 ganger i Polen, det er mulig et besøk er glemt, men det holder. Dermed setter jeg opp på listen Polen som land nr 27.

Det polske flagget
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar