torsdag 16. oktober 2014

Høstdager oktober, -14

Onsdag i forrige uke hadde jeg tre middagsgjester, på spørsmål om hva de ønsket på menyen, ble det foreslått kjøttkaker, og det ble det.


Ved bordet

Lørdag kveld var det samling hos en av familien, hovedgrunnen var at sommerferien neste år skulle diskuteres, men først var det middag. To sorter gryter med tilbehør ble servert, det smakte godt.

Klar for middag

 En liten hund ble kveldens stjerne og hjerteknuser, alle skulle kose med den. Tålmodig fant den seg i å bli løftet, båret og koset med.

Kveldens stjerne

Alle ville kose med hunden

Vertinnen hadde lagt på hvit duk av papir, dermed ble planleggingen av ferietur lettere å få ned etter som forslagene kom. Dette er trend når en ny ekspedisjon skal planlegges. Denne kvelden skulle dato, startsted og avreisested bestemmes, de som jobbet måtte ha det inn i sine kalendere.

Da er vi i gang
 

Den lille hjerteknuseren ble trett og det ble gjort forsøk å få den til å legge seg, det var fåfengt.
Men det ble en hyggelig kveld, hva kveldens stjerne mente er ikke godt å si.

Ikke prøv dere

Søndag ble fint vær, sola skinte og høstfargene fikk vise seg fram. Kvelden ble også fin med det strålende lyset av høst, men kjølig.

Høst over skogen

Høstlig kveldslys

Tirsdag var jeg ute og vasset i høstlauv som lå både på fortau og plener. Da passer det med to utdrag fra et dikt av Dagny Tande Lid: Jeg er glad i grønne farger, men helst i høstens symfoni, somrenes blad er altfor like, sommeren mangler fantasi.

Høstlauv

  Men om høsten blir det grønne til en malerisk palett. Jeg kan stå å se på asken, på en lønn. Blir aldri trett.

Høstens farger

 

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar