lørdag 18. oktober 2014

Typer jeg har møtt på reiser, -14

Jeg satt en kveld og tenkte på alle typer en kommer i kontakt med når en er på reiser rundt om i verden. Her er noen, og vil starte med første gang jeg var i New York. og skulle da se utover byen oppe på Empire State Building. Hvem kom rundt hjørnet? Sjølveste King Kong som ville hilse på oss.

Møte med King Kong

På safari i Sør- Afrika i 2002 ble det i en pause morsomt da vår leder ute blant dyrene ville kjøpe meg. Det var sjølsagt bare fleip, men artig og livet opp blant oss deltagere.

Morsomt på safari


I Hanoi, Vietnam 2009, skulle vi til lunsj i utkanten av Hanoi med en type som ble kalt Generalen. Navnet Generalen ble brukt fordi han hadde tatt del i to kriger, alle medaljene hang innrammet på en vegg. Spesielt å hilse på Generalen som kom rundt ved bordet og spanderte lokal brennevin i små beger. Det var stygt på smak og altfor sterkt.

Generalen i Hanoi


I 2005 på tur i Australia var vi kommet til Cairns, og oppe i regnskogen møtte vi aboriginere som skulle lære oss hvordan en kaster boomerang, for den skulle kastes slik at den snudde og kom tilbake.  Jeg fikk instruks av min lærer, så tok jeg boomerangen og kastet, den for som en rakett, men siden har ingen sett den.

Læreren

 
Kastet


På rundtur på Cuba i 2009, var vi siste dagene i Havana. En dag vi var ute og spaserte i området ved hotellet som lå rett utenfor sentrum, gikk vi inn og så på en kirke. Da vi kom ut igjen møtte vi en eldre kar som jeg trodde ville ha penger, men nei, han ønsket seg en kulepenn. Heldigvis hadde jeg en ekstra i vesken, den fikk han. Mannen ble så glad at han nesten falt på kne.

På Cuba


På cruise i Karibia i 2010 besøkte vi øya St Martin. Vi gikk på land og hyret en privat sjåfør som ville kjøre oss rundt og vise oss den vakre øya. Sjåføren var utrolig blid og morsom. På stedet han bodde stoppet han og slo av en prat med sin lokale prest. En blid type jeg husker.

Sjåføren på St Martin

Da vi kom til St Thomas, gjorde vi det samme, leide privat guide og sjåfør som kjørte oss rundt på den karibiske øya. Ved et utkikkspunkt var en kar som spilte karibisk musikk. Han tilbød meg å prøve, og jeg var klar, men han forstod det ikke var håp for meg på trommen og tok fort over.

Musikanten på St Thomas

 Vi avsluttet besøket i hovedstaden på St Thomas, Charlotte Amalie. Der satte vi oss på uteserveringen ved en kafe og fikk da fargeglade snorer rundt halsen, min var grønn. Mens vi var der begynte en kar og tegne meg, til slutt kom han med resultatet, bare solbrillene lignet. Han ville ha fem dollar, jeg synes synd i ham og ga ungdommen pengene. Han tok imot og formelig stupte inn på kafeen, sikkert skrubbsulten. Men jeg hadde to spesiell suvenirer. Tegningen og halssnoren.

Ikke noe for Nasjonalgalleriet


Til slutt om møte med en fugl og en hund. På tur i Dubai 2012 var vi på ørkensafari, noe som jeg ikke anbefaler, jeg var vettskremt. Men før vi startet og jeg var lykkelig uvitende om det som ventet, fikk jeg hilse på en falk. Det var spesielt.

Falken ved ørkenen i Dubai

  I januar i år var jeg på helgetur til Helsinki, mitt første besøk i Finland. Vi spaserte rundt i byen og så på alle de fine bygningene. Da vi hadde besøkt en kirke, møtte vi rett utenfor en eldre dame som begynte å prate, for hunden ville gjerne hilse på oss. Jeg spurte hva hunden het, det var Arne. Artig møte.

Arne og matmor

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar