fredag 3. juli 2015

Aker Brygge i sommersol, juli 2015

Onsdag dro jeg sammen med Hedda en liten tur inn til Oslo. Alle de andre var opptatt med jobb, og Dina hadde alt avtalt tur til en venninne. Men jeg og Hedda tok bussen inn til hovedstaden som lå badet i sommersol.

På Aker Brygge

Aker Brygge var hovedmålet siden været var så flott. Aker Brygge som hører til bydelen Frogner i Oslo. Ca. 6000 personer har sitt arbeid daglig her, og ca. 9000 personer bor på Aker Brygge. Mange flotte båter i området.

Lekre båter

 Vi ruslet over brua mot Tjuvholmen, et nytt strøk rett ved Aker Brygge. Her ligger Astrup Fearnley- museet. Der har jeg vært flere ganger, men skal snart dit igjen. I dag skulle vi bare spasere i det strålende været.

Ved museet
 
Vi gikk forbi museet og mot sjøen, der var fullt badeliv. Både voksne og barn solet seg og badet. Det står en kunstgjenstand på den lille badestranden, og fikk Hedde til å posere ved den så ikke folk trodde jeg tok bilder av badegjestene.

Kunst på stranden
 
Nå ruslet vi tilbake mot Aker Brygge, det gjorde også mange turister, både norske og utenlandske.

Flott vær

 Nå måtte vi i skyggen og bestemte oss for en uteservering, men satte oss i skyggen. Is ville det smake godt med, helst en diger en. Alle uteserveringer vi passerte hadde godt besøk på denne varme dagen.

Isen smakte
 

Etter en lang pause fortsatte vi spaserturen, men nå i retning Karl Johan. Da kom vi forbi en statue av en kvinne som ble laget og satt opp i anledning av Oslo kvinneforenings 100- års jubileum. Det var motlys og ikke godt å ta foto.

Ved statuen

Vi gikk fra Aker Brygge og passerte Rådhuset . Ved kai borte ved Akershus Festning lå et stort cruiseskip, i dag hadde passasjeren en utmerket dag i den norske hovedstaden.

Fint ved fjorden

 
 
 Ved Nasjonalteateret måtte jeg ta en titt på Wenche Foss, en av Norges største divaer, kanskje den største.

Sammen med Wenche

På vei mot busstoppet måtte jeg beundre blomstene som var plantet ved foten av trærne som står langs Karl Johan. Blomstene pynter opp i bybildet. Da vi ventet ved busstoppet, så vi hvite blomster.

Blomster ved Karl Johan
 
Venter på bussen

Det ble en strålende dag på Aker Brygge, en koselig visitt, det  mente Hedda også. Da jeg kom fra bussen og nærmet meg inngangsdøren, måtte jeg stoppe og beundre blomstene som pynter opp rett bortenfor inngangen.

Flotte blomster

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar