torsdag 9. juli 2015

Theeb- Ulven, på kino, juli 2015

Tirsdag var jeg på kino i Sandvika og så filmen som heter: Theeb - Ulven. Det er debuten til forfatter og regissør Naji Abu Nowar, født i Storbritannia, men bosatt i Jordan. Filmen har fått svært god omtale, og det gjorde meg nysgjerrig.

Naji Abu Nowar

De fleste som siller i filmen er amatører, men den engelske soldaten spilles av den engelske skuespilleren Jack Fox, født i London i 1985.

Jack Fox
   
  Hovedrollen spilles av Jacir Eid. Han spiller beduingutten Theeb som hører til en stamme som har ledet pilegrimer gjennom ørkenen, de skal til Mekka. Men nå bygger det Ottomanske rike ut toglinjer gjennom ørkenen, dermed forsvinner inntektene for beduinene.

Jacir Eid
 
Theeb og storebroren er sønner til en stammeleder for beduinfolket. En kveld de sitter ved bålet dukker opp en engelsk soldat sammen med sin arabiske følgesvenn og ber om hjelp til å finne en brønn. Storebroren som spilles av Hussein Salameh, skal vise dem vei gjennom ørkenen. Lillebroren Theeb lurer seg etter. Da de oppdager ham, nekter han å dra hjem. Storebror lærer ham å skyte.

Bilde fra filmen

Tiden er lagt til Første verdenskrig i den ottomanske provinsen Hijaz, det var kamper mellom tyrkerne og britene i det Osmanske riket. Theeb som har hovedrollen spiller svært godt, husk han er amatør, han har et uttrykksfullt ansikt.

Theeb
 
Sammen med storebror

Filmen er spilt inn i Jordan og delvis i samme ørken som den gamle, kjente klassikeren: Lawrence of Arabia. Storslåtte scener med ørkenlandskap.

Ørken
 
Theeb opplever mye

Dette er både kamp, eventyr, og drama. At de fleste som spiller er amatører, er nesten umulig å forstå. Jeg synes at filmen er svært god, og har spesielle kulisser. Jeg skal ikke røpe mer av handlingen, men kan anbefale den. En forståsegpåer skrev at det er en juvel av en film, det skriver jeg under på.

Ypperlig film

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar