torsdag 16. juli 2015

Museumsbesøk på Tjuvholmen, juli 2015, del 1

I går dro jeg til Oslo for å gå på museum. Jeg spaserte i fint sommervær mot Tjuvholmen, og så mange turister og andre som var ute, denne onsdagen. Jeg hadde bestemt meg for å se utstillingene på Astrup Fearnley museet.

Museet


Jeg hadde hørt om utstillingen av kunstverk fra Erling Kagge sin kunstsamling. De fleste av oss kjenner sikkert Kagge som en av våre største eventyrere. Han har nådd Nordpolen, Sydpolen, samt besteget Mount Everest, for å nevne noe.

Erling Kagge

Erling Kagge kjøpte sitt første verk på 1980- tallet. Nå er utvalgte verk utstilt her på Astrup Fearnley, det er verk fra 18 kunstnere. Utstillingen er kalt Love Story.

Love Story
 
Første kunstverket jeg så var av Sergej Jensen, 1973, Danmark. Han er best kjent for sine tekstilarbeid. Det første var farget og sydd stoff. Det hadde ingen tittel.

Untitled

Det andre var av samme kunstner, rett og slett penger på lerret, sydd lin.

Untitled 2008

Jeg stod en stund og studerte et kunstverk av Olafur Eliasson. Det var ganske spesielt, en måtte kikke inn fra flere kanter. Kunstverket het: The Kaleidoscope City, 2004 


Spesielt

 Neste kunstverk var av Jan Euler, her var brukt olje og øyeskygge på lerret. På lappen som hørte til stod: From private to Public painting and street light on the way, 2013.

Kunst

Neste jeg stoppet opp ved var i grønt, acryl på lerret. Det var laget av Tauba Auerbach, 1981 USA.

Untitled (Fold) 2010

Jeg må tilstå at det er ikke alt jeg forstår av samtidskunst. Som eksempel det som kommer på bildet under. Det er tenkt ut av Ann Cathrin November Høibo. Vi ser speil, gummisandaler og skinnsko.

Untitled, 2011

Det var også utstilt fotografier i forskjellige størrelser. Jeg tar med et fargefoto tatt av Wolfgang Tillmans, 1968 Tyskland.

Untitled (jam), 2003

Jeg gikk opp i andre etasje, der var en del installasjoner. Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke om den grønne plastkannen som lå der. Det er laget til av Andreas Slominski, 1959 Tyskland.

Untitled, 2012

Jeg lurte veldig på hva Kagge hadde betalt for de forskjellige kunstverkene. Nå hadde jeg sett utstillingen, og fikk en vakt til å ta bilde her oppe i andre etasje blant installasjonene. Nå skulle jeg gå rett over veien og til det andre huset i museet. Men det blir en blogg om i morgen. Nå må først denne samtidskunsten synke inn.

Ferdig med Love Story
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar