tirsdag 14. juli 2015

Andre uke i juli er historie, juli 2015

Utrolig som dagene flyr. Det er alt over en uke siden vi var på søndagstur til Hovedøya i et strålende sommervær. En øy jeg kun hadde hørt om før vi besøkte den.

På Hovedøya

Jeg hadde lagt merke til at en kasse var satt ut ved trappen opp til inngangsdøren der jeg bor tidlig i uken som gikk. Forrige mandag så jeg hva den skulle brukes til. På toppen var plassert blomster, det pynter opp.  

Det var en blomsterkasse

Tirsdag for en uke siden var jeg på kino og så den utrolige filmen:Teeb- Ulven. Den har jeg fortalt om, så her tar jeg bare med filmplakaten.

Plakaten

Denne uken ble jeg ferdig med boken jeg har lest. Den handler om uforglemmelige steder på jorden. Ca. halvparten av stedene hadde jeg vært, men ser det er mange igjen. Ikke rart at de har tatt med Uluru, den kjente klippen i Australia. Jeg sitter også igjen med fantastiske minner derfra.

Boken
 
Ikke rart at Uluru er med
  
Fredag var jeg på historisk vandring på Karl Johan. Det har jeg fortalt om i tre blogger, derfor bare nevner jeg litt her, og tar med tre bilder som ikke ble tatt med i bloggene. Vi startet vandringen ved Jernbanetorget og kom etter hvert til Scandinaviegården fra 1858. Stilen er sen- klassisisme. I bygningen var et av byens beste hotell: Hotel Scandinavie. Hotellet ble stengt i 1916, men Restaurant Scandinavie holdt det gående helt til 1975.

  Scandinaviegården

Vi passerte huset der TV 2 har sine sommersendinger fra taket, derfra er sikkert god utsikt.

Tv 2

Svaneapoteket hadde stilig innredning, vi kan se det også i dag, enda det er blitt vinbaren: Svanen. Jeg gikk inn og tok et overblikk, fortsatt elegant, taket er imponerende.

Taket inne i Svanebygget

 Det er tydelig at mye folk er på ferie. Da jeg gikk tur på søndag, har jeg aldri sett så lite folk ute på spasertur. Et par trimmere, noen få syklister, og ikke mange turgåere. Hørte og så litt folk på terrasser og balkonger, og noen som holdt på å legge nytt tak på et hus. Ellers dødt. Men jeg så en fin busk med blomster i en hage. Nå kommer siste uken før jeg selv drar på sommertur. Men jeg må vel finne på noe denne uken også.

Blomsterbusken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar