onsdag 19. august 2015

Reisen i Sørstatene, USA 2015, del 9

Vi kjørte siste delen mot Savannah, og kjørte over broen av elven Savannah River og videre inn til byen. Nå var vi i delstaten Georgia. Vi sjekket inn på hotellet The Marshall House, et fint hotell som minnet meg om kolonistil. De fleste av oss bodde her.

Vi passerer broen

Hotellet

Da alt var klart, spaserte vi ned til River Side som går langs elven Savannah River. Her er hundre år gamle bygninger, en gang lagerhus for blant annet bomull. Nå er bygningene restaurert, men har beholdt den gamle stilen. Her er nå hoteller, butikker, barer, restauranter og andre ting. Solen var på vei ned, og solnedgangen gav et flott rødlig og gyllent lys over Savannah River.

Solnedgang over Savannah River


Vi spiste middag på en restaurant her i strøket, før vi gikk til hotell Hyatt der en av familiene bodde. Der avsluttet vi kvelden på utebaren med utsikt til elven. Da så jeg en ganske stor fraktebåt med containere komme sigende rett forbi. Jeg var forundret over at en så stor båt kunne seile på elven.

Gammelt bygg i River Side
 
Neste dag var mandag 3. august. Vi spiste frokost i det koselige frokostrommet som var livet opp med grønne planter. Et bra utvalg å forsyne seg av til frokosten var det også.

Fra frokostrommet
    
Frokosten smakte

I dag skulle vi se Savannah som sies å være et glansbilde av Sørstatene og det gode borgerskap. En kan si at James Oglethorpe grunnla byen i 1733. Da kom han seilende på Savannah River med skipet "Anne" med var også 120 personer. Planen var å styrke kolonien Georgia. General J. Oglehorphe ble venn med høvdingen Tomochichi , og generalen tilbød seg å tegne byen. Han tegnet et nettverk av rette gater med 22 små parker mellom, kalt Garden Squares.

Fra Savannah

Savannahs skjønnhet skal være på grunn av den gode byplanleggingen, og nå spaserte vi i de historiske områdene. På en av de grønne plettene så vi først en kar som satt og laget blomster av noe som lignet bambus. Jeg tok mot en blomst og fikk tatt bilde. Mannen ble en dollar rikere, og jeg har blomsten her på datarommet.

Mannen med blomstene

Vi gikk i retning Forsythes Park, og jeg måtte beundre de fantastiske trærne som minnet om hengebjørk der greinene hang vidt utover.

Fantastiske trær

Vi kom til Chippewa Square, en av de fine, grønne plettene. Her satt Forrest Gamp, i filmen med samme navn, på en benk og fortalte om sitt helt spesielle liv. Nå satt jeg på samme sted og filosoferte en liten stund.

Her satt også Forrest Gump
 

Vi spaserte videre og måtte smile da vi kom forbi en spesiell takrenne. Så passerte vi et stilig bygg som var College for Art and Design.

Spesiell takrenne

Stilig College

Vi stoppet for å se nærmere på Mercer House. Her skjedde et drap på 1980- tallet som er skrevet bok om. Tittelen er: Midnight in the gardenof good and evil. Boken ble en stor suksess, og det ble film med regi av Clint Eastwood. Det sies at skuddene kom fra huset tvers over gaten.

Mordet skjedde her

Her var morderen

Jeg måtte igjen beundre de flotte trærne. Nå kom vi til den store, dekorative fontenen i Forsythe Park. Vi studerte også det høge Confederate  Monument.

Fantastiske trær
 

Dekorativ fontene

Minnesmerket

På vei tilbake så jeg et ekorn som først satt på plenen, men så pilte det opp i et tre. Så kom vi til treet som sies å være den eldste eiken i Savannah, den skal være over 300 år.

Ekornet

Ved eldste eiken

Nå kom første regnskyllet og vi søkte tilflukt under en kafemarkise. Da det lettet fortsatte vi, og kom forbi huset der speiderbevegelsen for jenter ble opprettet i USA. Det skjedde etter Juliette Gordon møtte engelskmannen R. B. Powell som stiftet speiderbevegelsen i 1911, etterpå bestemte hun seg for å ordne saken her i Savannah i 1912.

Her ble jentespeiderbevegelsen stiftet


Så katedralen i Savannah. Katedralen av St. John the Babtist. Den romersk- katolske katedralen er i fransk gotisk stil. Byggingen av den nye katedralen startet i 1873 og ble avsluttet med tillegg av spirene i 1896. Vi gikk inn og så at kirkerommet også var mektig. Vakre glassmalerier, spesielt tak, og fin innredning ellers.

Katedralen

Vakre glassmalerier
 
Flott tak og innredning

Da vi kom ut, stod vi litt og beundret de pittoreske bygningene tvers over gaten. Plutselig åpnet himmelens sluser seg og regnet høljet ned. Vi søkte først tilflukt under et tak, da så vi en hestevogn haste forbi, men nå var vi nær hotellet og løp i vill galopp dit. Vi ble søkkvåte.

Unik bebyggelse

Hestevogn i regnværet

Vi skiftet til tørre klær, det lettet, da gikk vi ut igjen. Nå spaserte vi gjennom Johnson Square, og så rådhuset.

Vi gikk ut igjen

Rådhuset

Vi så den første afroamerikanske baptistkirke for svarte, den ble satt opp i 1859. Jeg kunne ha tenkt meg å høre når de sang her.

Den første kirken

Studeres måtte også statuen av John Mercure (1909- 1976) her fra Savannah. Han skrev over 1400 sanger, blant annet den kjente Moon River. Han vant 4 Oscar for å ha skrevet beste sanger, og var nominert mange ganger.

Sammen med John Mercure


Så tilbake til hotellet og gjøre seg klar til kvelden. Da vi var klar, gikk vi først ned i salongen der hotellet bød gjestene sine på vin og kjeks. Der møttes vi og hadde en koselig stund i den stilige salongen.

Stilig salong

Rosevin, samt kjeks og god ost

 Stilig bar også på hotellet


Så spaserte vi i solnedgang til City Market der vi spiste middag på Garibaldi. De ble en artig avslutning på kvelden her i Savanna.

Solen på vei ned

Middag på Garibaldi

Fortsettelse følger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar