søndag 6. desember 2015

Første uken i desember 2015

Da har vi startet på første vintermåned, og det er adventstid. Tirsdag som var første desember, bladde  jeg over til siste bladet av kalenderen jeg fikk av slektninger fra Seattle. 

Siste måned i 2015

Så satte jeg utenfor min private inngangsdør den trofaste nissen min med reinsdyret sitt. Ute var et merkelig vær med snø og skodde. En av naboene rett ovenfor hadde fått opp sin julepynt.

Nissen på plass

Underlig vær

En av naboene pyntet hele veggen


Torsdag var jeg som fortalt først på middag, før vi dro til Underwater Pub og hørte på operasangere.
En ny opplevelse.

Til middag

På Opera Pub

Fredag var musikkstund. Først rytmer fra Karibia. Vi var på familie- cruise i Karibia i 2010 og hadde ankret opp på St. Thomas. Vi leide bil med sjåfør som kjørte oss rundt på øya. På et utsiktssted  beundret vi utsikten til hovedstaden Charlotte Amalie.

Vi leide bil
  
  Utsikt til hovedstaden

Rett ved dette utsiktsstedet hadde en ung mann satt opp instrumentet sitt og spilte karibiske rytmer. Jeg ville gjerne prøve, men fant ut det ikke var så enkelt. Jeg kjøpte en CD av hans musikk, den var det jeg spilte nå.

Ikke så enkelt

CD fra Karibia

Neste CD kjøpte jeg da jeg var en uke i Lisboa i oktober 2013. En kveld spiste vi middag på en 
 fado- restaurant. Der var tre personer som sang fado, og jeg kjøpte en CD med hver av dem. Men jeg må fordele dem på tre musikkstunder, derfor hørte jeg denne gangen bare på henne som sang først. Hun hadde en mektig stemme.

Gruppen som spilte

CD med fado

 Mye å se i hovedstaden i Portugal, Lisboa. En dag tok vi taxi til Belem der vi blant annet så oppdagermonumentet som ble reist i 1960, på 500- årsdagen etter Henrik sjøfarerens død. I dette området ligger også det staselige Jeronimos- klosteret.

Oppdagermonumentet

Jeronimos- klosteret i bakgrunnen


Været her er som nevnt flere ganger svært skiftende. Fredag da kvelden nærmet seg, så himmelen ut slik bilde nedenfor viser.

Nå var det fint

Lørdag var jeg en tur ned til KI- senteret, og jammen var nissen også ute på tur. Slik gikk første uken i desember.

Nissen på tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar