fredag 4. desember 2015

Til middag, og på Opera- pub, desember 2015

I går, på torsdag, var flere av oss i familien til middag i Waldemars Hage. Jeg kom inn i en stue som var flott pyntet til jul.

Middagen ligger klar
Fint pyntet

 Middagsbordet klart

Vi fikk servert kjøtt i to versjoner. Kokt mørt og servert i en nydelig ingefær og chilisaus, den andre typen var kjøttet strødd med sesamfrø og woket. Tilbehør var kokt ris og wokede grønnsaker.
Begge typene smakte utmerket.

Nydelig middag

Mads ved bordet

Etter en herlig middag skulle vi etterpå alle sammen på Underwater Pub. Men først måtte Janis  gjøres klar for kvelden, for hun kunne ikke bi med.

Først tannpuss

Så dro vi til St. Hanshaugen der vi skulle på Underwater Pub. Jeg hadde aldri vært der før, men hørt mye positivt om den. Tirsdag og torsdag kveld er her operaaften, da kommer operasangere fra Den  Norske Opera og Operahøyskolen. Vi kom inn og i første etasje er også restaurant, men vi gikk ned en trapp til lokalet der.

Vi gikk ned en trapp

Det var en hyggelig atmosfære, og på veggene var ting fra båter som lå på havets botn. Treverk fra slike gamle båter og andre ting. På baren som var her, var for eksempel øl tappet fra en spesiell ting brukt på en båt.

Ting fra gamle båter

 Spesielt apparater og tappe øl fra


Vi fant oss bord med god utsikt til trappen, for der oppe skulle sangerne stå. Der vi satt var som å sitte under vannet. Interiøret var tillaget slik, vi satt mellom ting som jeg tenkte at mye var fra undervannsbåter. Akvarier på noen av veggene, samt skjermer en så for eksempel skater og kvaler som svømte.

Spesielt sted

Opptredenen startet ca. klokken 21.15 og da ble det helt stilt. Først var det en staut kar som sang opera, han så ut som en operasanger og hadde en praktfull stemme.

Første sanger

De stod rett oppe på trappen, dermed hadde vi en utmerket plass. Neste var en ung dame som sang, hun var også svært dyktig.

Praktfull stemme

Den tredje var også en mannlig sanger, han sang mer lettere opera, mer som operette, men stemmen var god og han var i det humoristiske hjørnet.

Tredjemann

De sang hver sin sang, så var det pause så folk fikk pratet. Så kom tre- fire opptredener til med god pause mellom. På de siste opptredener var det kommet til en ung dame til, og hun hadde også en meget god stemme, hun sang dramatisk opera. På siste opptreden sang de to damene duett, og det var flott å lytte til.

Den andre kvinnelige sangeren


Hvem som sang og hva de sang noterte jeg ikke, så jeg er usikker, dermed er det lurest å ikke nevne navn. Men det var en svært givende opplevelse. Underwater Pub kan anbefales, som nevnt er det operaopptredener kun på tirsdag og torsdag. Det varer ca. fra 21.00 til ca. 23.00. Denne puben har vært omtalt både på NY Times, og på Lonely Planet. En alle tiders torsdagskveld.

Spesiell atmosfære

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar