onsdag 9. desember 2015

Himmelen over Havana, desember 2015

I går var jeg på kino i Sandvika. Filmen jeg så er fra Cuba og er regissert av Laurent Cantet, og er spilt inn i Havanna.

Regissøren

Filmen er et drama som forteller om livet på Cuba i Castros sosialistiske paradis. Fem gamle venner møtes på en takterrasse og snakker om ungdomstiden.

Bilde fra filmen

De fire vi ser på bildet over har hovedrollene, men flere dukker opp på terrassen. De fargede mannen er spilt av Pedro Julio Diaz Ferran. Han har spilt i både film og tv- serier.

Pedro

  Fernando Hechevarra er en av vennene og har før spilt i filmer, teater og tv. Nestor Jimenez er også en av vennegjengen.

Fernando

 Nestor Jimenez

Filmen foregår på en uteterrasse i Havana med utsikt ned til en dela av den kjente promenaden langs havet. Nå er de i 50- årene og prater om oppveksten og ungdomstiden. Under diskusjonen kommer forskjellige sannheter fram.

Diskusjon

Den kvinnelige hovedrollen spilles av Isabel Santos født i 1961 på Cuba. Hun er skuespiller i film, teater, og tv.

Isabel

Til slutt tar vi med Jorge Perugorria f. 1965. Han er skuespiller og regissør. Han har spilt i flere filmer. De andre fire har sittet en liten stund før han også dukker opp. Flere bipersoner dukker opp på siste del av filmen, og vi ser klipp av hva de blir vitne til fra terrassen.

Jorge
  
Før en ser denne filmen er det en fordel om en kan en del om den nyere historien på Cuba, etter Castro tok over. For personene hinter om forskjellig som en forstår hvis en vet hva som skjedde på Cuba. Jeg likte filmen fordi skuespillerne er dyktige, og jeg har vært på en ukes rundtur der, og var da også noen dager i Havanna. Jeg har spasert på promenaden de ser i på filmen. Men for de som ikke kjenner til noe av dette kan selvfølgelig handlingen virke langtekkelig.

Fra promenaden i Havanna

  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar