mandag 28. desember 2015

Julefeiring 2015, del 1

Da er vi kommet til romjulen, i dag er mandag 28. desember. Det ble en svært hyggelig julefeiring med de av familien som kunne komme. Studenten i huset var kommet hjem fra utlandet. Juletreet var pyntet og gavene lagt under treet.

Henrik slapper av

Gavene legges under treet


Huset var ferdig pyntet til julehelgen, julestrømpene var på plass. Det ble servert pizza og spekemat, og selvsagt så vi Hovmesteren og grevinnen på tv. Det er en fast tradisjon.

Julestrømpene på plass

I kjøkkenkroken

Ved bordet

Jeg foretrakk spekemat

Så kom julaften der vi først samlet oss til julelunsj, det ble servert risengrynsgrøt. Mandelen fant Therese, dermed fikk hun en liten marsipangris.

Julegrøt

Jeg hadde gjort meg klar for kvelden og hadde en stille stund ved juletreet mens de andre tok på finpussen, og kom etter hvert.

Avslapning ved juletreet

Pakkene på plass

Therese klar for kvelden

Så kom mor og bror også

Familien Moltu Byrne var klar


Vertinnen fikk besøk på kjøkkenet mens maten ble forberedt. Jeg satt i tv- kroken og så først på gudstjeneste fra Tromsø domkirke, og senere på Sølvguttene.

På kjøkkenet

Fra Tromsø domkirke

Sølvguttene

Julemiddagen var klar med all den tradisjonelle maten med svineribbe, pinnekjøtt og to typer mår, samt alt tilbehør. Det smakte nydelig.

Julemiddag

Det ble spenning i luften da alle satt klare ved juletreet og ventet på gavene. Det var Hedda og Dina som byttet på og dele ut gaver. Alle så ut for å være fornøyde med gavene.

Stephen pakker opp

Etterpå ble det kaffe og godbiter
 
På slutten av kvelden stilte Hedda i julegaver fra topp til tå. Det ble en vellykket julekveld. 
 
 
 
Del 2 kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar