lørdag 12. desember 2015

Julebesøk på Bærums Verk, desember 2015

Da jeg åpnet en av pakkene i julekalenderen, var det en invitasjon. Vi drar en dag og ser på julelysene på Bærums Verk. Torsdag dro vi. Jeg ble hentet, og vi kjørte til Bærums Verk. Vi var fire damer som spaserte på det historiske stedet for å se det i juleskrud. Der var også mulighet til å ta en pause ute.

Fra Bærums Verk
 
Utenfor en butikk

En pause må til

Bærums Verk hadde på  1600- tallet jernverk, for her ble funnet jernmalm i starten på 1600- tallet, ut på 1900- tallet ble driften omlagt til trevareindustri. I 1980- årene kom en ny fase i Bærum Verks historie. Her ble handels- og håndverkssenter. Vi var inn og så på all stasen i Handelshuset. På vei dit så vi en krybbe gjennom et vindu i et hus, og vi passerte de store juletreet.

Julekrybben

 Det store juletreet


Utenfor Handelshuset
 

Mye fint å få kjøpt

Damene diskuterer

Bærums Verk er i dag et av landets mest særpregede og levende senter for handel, håndverk, og ikke minst historie. Vi ruslet rundt på historiske tomter. På bildet under ser vi i elva.

Fra Bærums Verk
 
 
I en tidligere låve så vi nissene oppe i gluggen, og huset var fint opplyst. Mange små butikker en kunne gå inn og handle.

Nissene

Låven opplyst

Mange små butikker der en kunne handle


Utenfor en butikk

Det var et kjekt besøk på Bærums Verk, fint å se stedet pyntet i juleskrud. Men nå gikk vi tilbake til bilen, det var opplett og mildt vær for å være vinter. En hyggelig adventstur. Takk til arrangørene.

Besøket er over
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar