fredag 11. desember 2015

Julestemning i Oslo, samt Knausgård, desember 2015

Onsdag dro jeg inn til Oslo for å se på juleutstillingene og for å møte Knausgård. Først møtte jeg Håvard og vi dro til Bogstadveien på Majorstuen for å se på de julepyntede gatene. Det var lyst enda, så vi gikk inn på The Broker og tok en kopp kaffe, pynten tok seg bedre ut når det ble litt skymt.

Fint tak på The Broker

Det smakte med kaffe

Etter en stund gikk vi ut og så på pynten i Bogstadveien. Jeg syntes det tok seg flott ut, hele gaten nedover var i juleskrud.

Bogstadveien

  Fint å se på julepynten

Da vi kom ned til Karl Johan så vi Pariserhjulet som var satt opp i samband med Julemarkedet i Spikersuppa. Og vi så det store juletreet på Universitetsplassen.

Pariserhjulet

Fint juletre

Jeg så det fint opplyste Paleet da vi gikk mot bokhandelen Tanum. Der skulle Karl Ove Knausgård signere sine to nye bøker i en serie på fire. De har navn etter årstidene, og jeg ville kjøpe den første: Om Høsten. Vi var tidlig ute, det var bra, for det ble en svært lang kø, men vi var blant de fremste.

Paleet fint opplyst

Knausgård signerer

Knausgård er blitt en kjent forfatter, bøkene hans er oversatt til 30 språk. Jeg liker ham godt. Nå gikk vi videre og spaserte gjennom julemarkedet ved Karl Johan. Der var mye å få kjøpt. Vinterens isbane var også på plass. På julemarkedet var til og med egen bod med servering av gløgg.

Julemarkedet



Isbanen

Gløggboden

Grand Hotell var utsøkt pyntet, der skulle fredsprisvinnerne bo under årets fredsprisutdeling. Karl Johan var også fint pyntet.

Grand Hotell

 Juleklokker

Nå gikk vi til Youngstorget for å se på julemarkedet der. Her var også mye å se på og mye å få kjøpt.

Inngangen

Mange tilbud her også

På julemarkedet

Etter dette besøket gikk vi til et utested som heter Internasjonalen. Der har gjestene lov å ta med inn hundene sine. Og nå kom PC med Janis. Vi satt her og pratet en stund, før jeg dro hjem. Det ble noen interessante ettermiddagstimer i et julepyntet Oslo. Men hovedpunktet var å møte Knausgård.

Janis på utested

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar