tirsdag 8. desember 2015

Vi baker lefser, desember 2015

Siden vi er i julemåneden må vi ha litt prat om mat. Søndag hadde tre av oss bestemt at det skulle bakes lefser. Vi samlet oss på Kolsås og startet opp. Først laget vi deigen. Så delte vi den opp i om lag 14 emner, men da ble lefsene mindre. 10- 12 emner hvis en vil ha større lefser. På nynorsk kaller vi det løfser. 

Oppskriften

Vi startet å bake, og stekte lefsene etter hvert. Men det er viktig å legge et vått koppehåndkle på lefsene etter hvert som de er stekt. Vi hadde stekeplate, takke som det kalles. Vi snur dem når vi ser så vidt i brunfargen, samme på andre siden. 

Vi baker og steker

Straks alle lefsene var stekt, laget vi kremen som skulle smøres på lefsene. Så smurte vi vann på en 3-4 i gangen og lot det meste tørke før vi startet å smøre. Slik blir lefsene bedre å brette.

Slik gjør vi
 
Lefsene ligger i stabel
 
Så må vi smøre

Så bretter vi kantene

Etter å ha smurt kantene bretter vi igjen


Så var det prøvesmaking til kaffen, resten ble delt etter som en ville ha og lagt i plastikkposer. Lefsene egner seg godt til frysing.

Lefsene er klar
 

Prøvesmaking

Lefsene smakte godt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar