tirsdag 6. juni 2017

Dronningen av Storbritannia, del 2, juni 2017

Her fortsetter fortellingen om dronning Elisabeth. Et lite tilbakeblikk. Da Elisabeth ble født i 1926 lå det ikke i kortene at hun skulle bli dronning i Storbritannia.

Som barn, 2 år i 1928


Men da hennes onkel abdiserte, måtte hennes far motvillig bli konge. Kongefamilien ble samlende under krigen. På bilde under er de sammen med Churchill som var en viktig person for England i Andre verdenskrig.

På balkongen
Elisabeth ble tronarving, og vokste til en vakker ung dame. Så traff hun den sjarmerende Philip Mountbatten, han ble hennes gemal i 1947.  
  
Philip ble hennes mann
Elisabeth ca. i 1950
Kronet i 1953

Vi har hørt at hennes far kongen døde i 1952, Elisabeth ble dronning og kronet i 1953. Først fikk paret to barn, Charles og Anne, så en del år etterpå kom to prinser til. Først Andrew i 1960, den yngste som var prins Edward ble født i 1964.

Hele familien

Dronning Elisabeth utførte sine plikter slik det var ventet av en britisk monark. På bildene under ser vi dronningen i forskjellige anledninger. Først en radiotale juledag 1957. Det andre er fra hennes tradisjonelle sommerferie på Balmoral slott.

Juledag 1957

På Balmoral slott

Dronningen var også på flere turer og offisielle besøk i utlandet. Første bildet viser dronning Elisabeth og gemalen på Den kinesiske mur under et besøk der i 1986. Det andre viser dronningen i det hun blir mottatt av president Mandela i cape Town i Sør- Afrika.

I Kina
I Sør- Afrika

Men dronningen hadde også motgang i livet. Hennes eneste søster prinsesse Margaret, født i 1930,  var ofte i media grunnet privatlivet. Prinsesse Margaret var en svært vakker ung dame, kalt for den vakreste prinsessen i Europa.

Prinsesse Margaret

Først var hennes forhold til krigshelten Peter Townsend mye omtalt. Prinsesse Margaret ble tvunget til å bryte forholdet med Peter. Det var hardt for henne.

Vakreste prinsessen i Europa


Men så fant hun Anthony Armstrong- Jones og giftet seg med ham. De fikk to barn, sønnen David og datteren Sarah. Men så kom skilsmissen i 1978. Den første i britisk kongefamilie på svært mange år. Margaret fortsatte å leve livet, men dronning Elisabeth la ned veto da søsteren ville gifte seg med en 16 år yngre nattklubbsanger. På sine eldre dager ble prinsesse Margaret plaget med helsen, og med depresjoner. Hun døde i 2002.

Prinsesse Margaret med mann og barn


 Så ble dronning Elisabeths barn voksne nok til å gifte seg. Prinsesse Anne, født i 1950, giftet seg først med Mark Philips i 1973. De har to barn sammen, en gutt og en pike, Peter og Zara. Det ble skilsmisse. Så giftet hun seg med Timothy Saurence i 1992. Om det holder enda er jeg ikke sikker på.

Prinsesse Anne og Mark Philips

Sammen med barna

Dronningens eldste sønn prins Charles født i 1948, sitt ekteskap med Diana Spencer fulgte en hel verden med på. Og prinsesse Diana ble medias yngling. 

Brudeparet

Prinsesse Diana

Charles og Diana fikk to gutter sammen. Etter hvert skrantet ekteskapet, Diana så ikke ut som hun trivdes sammen med Charles. Til slutt kom skilsmissen i 1996. Dianas liv endte tragisk i en bilulykke i Paris. 

De fikk to sønner
Diana medienes yndling

Etter hvert så hun trist ut

Skilsmissen et faktum
 Siste del i morgen.


  
 
 


 
  

  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar