onsdag 7. juni 2017

Dronningen av Storbritannia, del 3, juni 2017

Igjen et kort sammendrag om dronning Elisabeth II liv. Som før fortalt  ble hennes far konge mot sin egentlige vilje.  Hennes fra prins George og mor Elisabeth ble kongepar i Storbritannia.

Dronningens foreldre

Sammen med Elisabeth og Margaret


Elisabeth var den som skulle ta over etter faren. Som sin prinsgemal valgte hun den stilige Philip Mountbatten, de forlovet seg, og giftet seg i 1947.

 Så ble hun dronning Elisabeth II og kronet i 1953. Hun og gemalen fikk fire barn, først to, etter noen år to til. Dermed en søskenflokk på fire.

En vakker dronning

Hennes mor Elisabeth, kalt dronningmoren ble en gammel dame, og hun var populær. Hun hadde fylt 101 år da hun døde i 2002. Men en del negativt har kommet ut etter hun døde, men det skal ikke repeteres her. På bildet under ser vi dronningmoren og datteren dronning Elisabeth II.

Dronningmoren

Dronning Elisabeth og gemalen fikk som nevnt fire barn. Charles født i 1948, Anne født i 1950, Andrew født i 1960, og yngstemann Edward født i 1964.

Familiebilde

Som vi hørte om sist ble Charles gift med Diana i 1981, de fikk to gutter, men ble separert i 1992, og skilt i 1996. Diana døde senere i en tragisk bilulykke i Paris. På bildet under ser vi familien, bak står en bekjent av familien. 

Charles, Diana og sønnene

Charles som egentlig er neste britiske tronfølger, giftet seg på ny, nå med Camilla Parker Bowles i 2005, men de hadde kjent hverandre siden 1970. Camilla ble skilt i 1979 og har to voksne ban. Før skilsmissen sa Diana i et intervju at det var for trangt med tre i et ekteskap. Mange mente at hun hintet til Camilla.

Gift på ny med Camilla

Hennes datter Anne giftet seg to ganger, men ble også skilt. Dronning Elisabeth II holdt fram med sine plikter. Det sies hun er glad i hester, og hun har flere hunder.

Dronningen
  
Liker hester

Og hunder

Så de to yngste prinsene. Prins Andrew, hertug av York, jarl av Iverness, og baron av Killyleagh ble født i 1960, og giftet seg med Sarah Ferguson i 1986. De fikk to døtrer, Batrice og Eugenie. Men Andrew skilte seg i 1969. Han har ikke til nå inngått nytt ekteskap.

Prins Andrew  

Gift med Sarah Ferguson

Yngste sønnen til dronningen, prins Edward født i 1964 har blant annet hatt tittelen jarl av Wessex siden 1999. Han giftet seg med Sophie Helen Rhys- Jones i 1999. De har to barn, Louise og James. Dette ekteskapet holder enda.

Edward gifter seg
Edward, Sophie og barna

Dronning Elisabeth har fortsatt sine plikter og representert kongehuset på en verdig måte. Hun og Philip hadde diamantbryllup i 2007.

Flott dronning

Diamantbryllup i 2007

Nå er avdøde prinsesse Dianas sønner voksne. Den eldste prins William født i 1982, er framtidig regent i Storbritannia. Han er hertug av Cambridge, greve av Strathearn, og baron Carrickfergus.  
Han giftet seg med Kate Middleton i 2011. Synd at hans mor prinsesse Diana var borte. William og Kate er et svært populært par. De har to barn George født i 2013, og Charlotte født i 2015.

Prins William
Gift med Kate
Synd med moren som døde
Kate er populær
Populær ung familie

Yngste sønnen til Diana og Charles er prins Harry, han er fortsatt ungkar. Men ryktene går om en stjerne fra en kjent tv- serie. Harry kan sikkert velge og vrake i kvinner som gjerne vil bli prinsesser.

Hvem blir bruden til sjarmøren Harry?


Nå er dronning Elisabeth II av Storbritannia den som har regjert lengst av noen britisk monark. Hun har sittet over 60 år på tronen. Dronningen har nå fylt 90 år, og vi må være enige om at hun har gjort en god jobb.

Dronning Elisabeth II

 










   
  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar