lørdag 28. oktober 2017

Filmen Snømannen, oktober 2017

Onsdag var jeg på kino i Oslo, på Colosseum. Kinoen er nyoppusset, og da jeg nærmet meg huset lå det der og minnet om selveste Peterskirken i Roma. Jeg møtte fire til fra familien i foajeen. Da jeg kom inn i sal 1 som sikkert er den største kinosalen i bygget, var jeg imponert over størrelsen på lerretet og på takhøyden og utformingen av den. Det ble også en uventet start før filmen begynte. Den som vil se hva den går ut på, bør møte opp her.

Colosseum

Filmen vi skulle se heter Snømannen, og er laget etter en bok av Jo Nesbø, boken heter også Snømannen. Dette er den 7. boken om detektiven Harry Hole. Jo Nesbø er født i Oslo i 1960, og som forfatter har han fått mange priser for bøkene sine. Han er kjent i mange land, og bøkene hans er oversatt til over 30 språk.

Jo Nesbø

Det er Hollywood som står for filmen. Regien av filmen Snømannen er Tomas Alfredson født i Sverige i 1965. Han er en av de mest fremgangsrike regissørene i svensk film. Han sier at det er svært vanskelig å lage film av en bok.

Regissøren

Plakaten

Etterforskeren Harry Hole finner et alarmerende fellestrekk i gamle forsvinningssaker. Gifte kvinner forsvinner på samme dager som den første snøen kommer. Hole blir selv en del av saken da han får et anonymt brev. Harry Hole sliter med alkoholisme, og han kan være nådeløs, men er en svært flink etterforsker. I filmen spilles Harry Hole av Michael Fassbender.

Fassbender


Fra filmen


Det er mange roller i filmen, men jeg vil kun nevne noen få. Charlotte Gainsbourg er født i 1971, og har engelsk mor som er skuespiller, og fransk far som er sanger. Hun spiller i filmen ekskjæresten til Harry Hole.

Charlotte Gainsbourg

Rebecca Ferguson er født i Sverige i 1983, hennes mor er engelsk, faren er svensk. I filmen spiller hun Katrine Bratt, en ung politikvinne fra Bergen.

Rebecca Ferguson

Den norske skuespilleren Jacob Oftebro født i Oslo i 1986, har også en rolle i filmen. Han spiller Harry Holes kollega.

Jacob Oftebro

Filmen Snømannen er en krim/ grøsser- film, den varer i 2 timer. Snømenn har et visst symbol, og det går igjen i filmen. Da vet vi at noe kommer til å skje.

Fra filmen

Filmen er i Norge spilt inn på tre steder. Flere steder i Oslo, det er lett å for eksempel å kjenne igjen sted fra Vigelandsparken. Filmen er også spilt inn i Bergen og på Rjukan. Filmen er tatt opp i vinter landskap, men er sikkert fin Norgesreklame. Under er bilder fra filmen.

På kjøretur

Fra Bergen

Filmen har fått blandede kritikker. Jeg har sett flere som gir terningkast 4. Jeg må si at det må være en meget god firer som ligger rett under 5. Filmen varer som nevnt i 2 timer, og den tiden gikk fort. Personlig syntes jeg det ikke var et eneste kjedelig øyeblikk, dermed må filmen ha vært spennende. Jeg mener at det går godt an å se filmen Snømannen, det er to timers underholdning. Selvsagt kan eksperter kives om måten den er laget på, men for oss vanlige publikummere er det underholdning, men også innsikt i forskjellige ting. Bare se filmen Snømannen.

Fra filmen

 

   



  
 

    


 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar