torsdag 19. oktober 2017

Madonna, verdensberømt artist, del 2, oktober 2017

Madonna er ikke bare sanger og danser, hun har også spilt i 22 filmer. Den mest kjente er  Evita fra 1996. Da  spilte hun den berømte kvinnen Eva Peron som ble en legende i Argentina. Jeg har ikke sett filmen, men skal prøve å få tak i den. Men jeg kjenner musikken, særlig sangen: Ikke gråt for meg Argentina. For denne rollen fikk hun en Golden Globe- pris.

Fra filmen Evita

Madonna startet sitt eget plateselskap i 1992. Hun ble etter hvert en kjent artist. Vi har flere musikk
kjennere i familien, men særlig en er ekspert. Da jeg spurte om hvilke kjente sanger han ville nevne av Madonnas, sa han tre titler. Like a prayer,  Vogue, og Holiday.  Holiday var på debutalbumet i 1983 og ble svært populær. Vogue er fra 1990. Like a prayer er fra 1989, det albumet dedikerte hun til sin mor som hun mistet da hun var bare 5 år.

Fra 1983
Fra 1989
Fra 1990

I privatlivet ble det nytt giftermål, nå med Gay Ritchie født i Herfordshire i 1968. Han er en engelsk
filmregissør og manusforfatter. Bryllupet stod i 2000. De fikk sønnen Ricci.  Men ekteskapet tok slutt i 2008.

Madonna og Gay

Madonna er kjent for sine sterke koreografier. Hun bruker både seksuelle og religiøse virkemidler i sine musikkvideoer, også til dels i sine opptredener ellers. Hun har reist på mange turneer verden rundt, og tjent mye penger på konsertene. Hun har også besøkt Norge, og opptrådte på  Valle Hovin i 2009. Konserten holdt visst på å regne bort.

I Norge 2009
 Da regnet det

 Madonna har hatt to samboere Carlos Leon fra Cuba som var hennes personlige trener. Han ble far til hennes datter Lourdes i 1996. Madonna var også samboer med filmskuespilleren Warren Beatty, de spilte også i film sammen.

Carlos og Madonna
 
Datteren Lourdes og Madonna
i 2010

Warren Beatty og Madonna

Madonna er den nest mestselgende kvinnelige rockeartist i det 20. århundre, etter Barbara Streisand. Madonna er også artisten som har fått flest MTV- priser.

Madonna verdenskjent

Madonna har som nevnt to egne barn, sønnen Ricci, og datteren Lourdes. Men hun adoptert fire barn fra Afrika. Hun er styrtrik og har god råd til å gi disse barna en god oppvekst og utdanning.

Madonna og yngste sønnen


Madonna er som før nevnt en artist i toppklasse, men har også skrevet barnebøker, fem til nå. Det er bøker beregnet til barn fra 6 år og oppover. Bøkene skal nå gis ut i 100 land, på 30 språk. Boken som vises under: Den engelske rosen, handler om fire bestevenninner som er misunnelige på nabojenta som både er flink og pen.

Den engelske rosen

 Madonna holder fortsatt konserter og ser fortsatt sprek ut. Hun får en del kritikk i pressen for privatlivet sitt, men det har i grunnen ingen noe med. For eksempel kritiseres hun for sine forhold med yngre menn. Han på bilde er en av dem, en 20 år yngre danser. Men hadde det vært en mannlig stjerne hadde ingen brydd seg. Merkelig enda vi skriver 2017.

Barnebokforfatter
Liker yngre menn

Artisten Madonna

Madonna ser ut for ikke å legge opp med det aller første. Hun har vært en av de store stjernene på musikkhimmelen i mange år. Når hun legger opp, tror jeg sikkert at hun også vil ha en karriere som forfatter. Det er ikke ende på alle talent den dama har. Men så har hun et skarp hode, husk 140.

Toppartisten Madonna

  

    













   








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar