torsdag 12. oktober 2017

Verdens glupeste personer, del 2, oktober 2017

En person som var kjempesmart var Johann Wolfgang von Goethe. Han var født i Tyskland i 1749, og døde i 1832. Eksperter har regnet ut at hans IQ må ha vært rundt 210. Goethe var dikter, filosof, humanist, og naturvitenskapsmann. Hans mest kjente verk er: Faust. Det regnes som et av det viktigste verk i tysk litteratur. Hans far var en framstående jurist, samt han var rik. Moren kom fra en ansett og velstående familie. Når det gjelder dikting, er Goethe regnet som nøkkelfigur i diktingen fra opplysningstid til romantikken.

Goethe var en smarting

Einstein har jeg skrevet om i en egen blogg, men han må nevnes i dette selskapet her. Han var født i Tyskland i 1879, og døde i USA i 1955. Einstein hadde en IQ på 160. Han fikk Nobelprisen i fysikk i 1921. Det sies at store genier har flere pussige vaner. Einstein kunne ikke fordra å ha på seg sokker, han gikk derfor uten. Han børstet aldri håret, og han kunne våkne midt på natten, og da førte han lange samtaler med seg selv.

Einstein

I dette selskapet må vi ta med Marilyn Savant, en amerikansk forfatter som regnes for å ha en av de høyeste IQ i historien, hun har skåret 228 på skalaen. Hun er spaltist, forfatter, foreleser, og dramatiker. Hun ble født i St. Louis, Missouri, USA. Hennes tredje ektemann heter Robert Jarvik.
Henne må jeg ha to bilder av.

IQ 228

Pen er hun også

Før het det at blondiner var ikke de mest oppvakte. Den påstanden må skrinlegges. Her vil jeg ta med to eksempler på det motsatte. To popsangere. Først Madonna, hun fortjener en egen blogg senere. Madonna ble født i Michigan, USA i 1958. Hennes familie er av italiensk ætt. Alle kjenner Madonna, hun er en av de store popartistene. Her er hun med grunnet sin IQ på 140.

Madonna

Verdenskjent og smart

En annen artist skårer like høyt, hennes IQ er også på 140, nemlig Shakira. Artisten Shakira er født i USA i 1977. Hun er låtskriver, plateprodusent, og popartist. Hennes far er libaneser, moren er fra Columbia. Shakira debuterte alt i 13- års alderen. Hun er megastjerne i hele den spansktalende verden. I tillegg er altså denne damen smart.

Shakira

Til slutt skal jeg ta med den personen en mener er en av de smarteste, kanskje den aller smarteste som har levd på Jorden: William James Sidis. Ekspertene mener hans IQ lå på minst 250, tidenes største geni. Han ble født i 1898, og var et amerikansk vidunderbarn. William kunne stave som 1. åring, og leste aviser da han var 1,5 år. Fra han var 4 år og til han var 8 skrev han fire bøker.

Vidunderbarnet

Da William var 11 år ble han tatt opp ved Harward University. Det sies at han også foreleste der da han var 11 år. Det fortelles også at han leste Homer på gresk da han var 4 år. Ikke rart at hans IQ blir satt mellom 200- 300. Han var et ekstremt supergeni. Maken har visst aldri levd på vår planet. Han døde i 1944.

Det største geniet




  

 



 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar