onsdag 25. oktober 2017

På elveturer rundt om i verden, del 2

Jeg glemte å ta med en tur i var på i Spania i høstferien 1998. Vi var på en rundtur i Andalucia, og det ble også besøk i den flotte byen Sevilla som ligger ved elven Guadalquivir. Her sjekket vi inn på hotell.

Fra Sevilla

Her ble vi tatt med på båttur på elva. Vi passerte under flere bruer, ikke minst så vi et sted en av Columbus sine tre båter, Santa Maria. Det var en fin båttur på elva ved Sevilla.

Fine bruer

Columbus sin båt Santa Maria


I februar 2004 ble det rundtur i Vietnam. Da ble det flere elveturer, blant annet i keiserbyen Hue. Der fulgte vi en spesiell type båt på Parfume River, keiserens elv. På båten satt en inne, derfor ikke godt å ta bilde, men under er båten vi fulgte.

Båten vi fulgte i Hue

Da vi kom til Saigon, var vi en ettermiddag og kveld på båttur på Saigonelva som er den største elva i den sør- østlige delen av Vietnam. Interessant å se inn på elvebreddene. Det smakte godt med kokos melk vi fikk servert. Solen gikk ned mens vi var i båten på Saigonelva.

Vi så inn til elvebreddene


 Godt med kokosmelk

Solnedgang over Saigonelven


Neste dag ble vi fraktet ut til en liten øy i Mekongdeltaet, derfra ble det tur i kano der vi ble staket langs en liten sideelv. Det var spesielt med palmer på begge sider, og det var stille, vi hørte kun  lyden av åren som staket kanoen.  

Tur i kano

På turen til India i november 2006, var også inkludert et opphold i Varanasi, Indias helligste sted. Her ble det to turer på elva Ganges. Først en grytidlig morgen for å se soloppgangen, samt alt som skjer langs elvebreddene når dagen gryr. Den turen har jeg bilder av, men ikke av kveldsturen. Det er fordi jeg ikke ønsket bilder av likbålene som da brant på elvebredden.

Soloppgang over Ganges

Fra elvebredden

I november 2007 ble det tur til Egypt. Da slo vi sammen to turer, en til blant annet Kairo for å se pyramidene, og avslutning i badebyen Hurghada, men først en ukes båttur på Nilen. Vi gikk om bord i Aswan.

Båten vi fulgte

Ruten på Nilen

Vi la til forskjellige steder for å se berømte tempel for eksempel. Det ble en fantastisk tur, der vi fra båten så inn på livet langs elvebreddene. Naturen var spesiell med den gulbrune sanden, den blå himmelen over, og den blå elven vi gled fram på med båten. Om bord fikk vi servert nydelig mat, og det ble underholdning. Et par kvelder skulle vi kle oss ut eksotisk, og det ble dans rundt om nesten hele båten. I Aswan ble det også seiltur med båttypen felluca.

Båttur på Nilen

Vi så elvebreddene gli forbi


Så ble det dans
Seiltur med felluca

Siste del i morgen.







 



 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar